logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: D-Link Full HD Pan&Tilt camera DCS-8526LH

De D-Link Full HD Pan&Tilt camera DCS 8526LH is een binnencamera die het hele huis voor je in de gaten houdt. Tenminste: voor zover als hij kan zien vanaf zijn vaste stekje. Deze camera kan kantelen en draaien, je meldingen geven van beweging én beelden opnemen. Hoe het allemaal werkt? Wij zochten het voor je uit!

Specificaties

DLINK Full HD Pan tilt camera

De D-Link Full HD Pan & Tilt Wifi camera neemt beelden op in full HD, dus met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. De groothoekcamera heeft een indrukwekkend bereik van 138 graden, wat ontzettend ver is. Alleen direct naast (en achter) de camera wordt niet in beeld gebracht, daar komt het zo’n beetje op neer. Filmbeelden worden opgenomen met 30 frames per seconde, wat soepele beelden oplevert. Het bijzondere aan deze camera is overigens dat hij 360 graden kan draaien en 100 graden kan kantelen. Daarmee kun je dus letterlijk de volledige ruimte in beeld brengen. Je kunt hem neerzetten op een tafel of kastje, maar je kunt hem ook aan een muur of het plafond monteren met de meegeleverde steun. Dankzij infrarood lampjes kun je ook in het donker opnames maken, hoewel niet in kleur.

Connectiviteit

Verbinding met het internet wordt gemaakt via 2.4GHz wifi of via 10/100 Ethernet, waarvoor een aansluiting in de basis van de camera zit verwerkt. Die laatste geeft uiteraard de meest stabiele verbinding. Via de app is het mogelijk om de D-Link Pan&Tilt camera te koppelen aan Alexa of Google Assistent, zodat je op je Nest HUB kunt tonen wat er aan de hand is voor de lens van je camera. Hoewel het lastig lijkt om dat allemaal te realiseren, kun je dankzij de praktische app snel aan de slag. De installatie is een eitje, je wordt bij de hand genomen en bij iedere stap geholpen om de juiste opties te kiezen. Met behulp van een QR-code wordt de camera gedetecteerd, je hoeft eigenlijk alleen maar het wachtwoord voor je wifi in te geven (tenzij je voor een bekabelde aansluiting gaat).

Veiligheid

De opnames van de camera worden gedaan in de cloud (daar heb je een abonnement voor nodig), maar je kunt er ook voor kiezen om opnames te maken op een microSD geheugenkaart van maximaal 256GB of op een ONVIF-compatible NAS harde schijf. Daarbij worden opnames gemaakt van bewegingen, waarbij je een melding kunt krijgen als er algemene beweging, een persoon of harde geluiden worden waargenomen. De opname wordt dan gestart, maar je krijgt via de app ook een melding van de gebeurtenis. De filmpjes kun je bekijken door de geheugenkaart uit de camera te nemen, maar je kunt ze ook via de app downloaden naar je smartphone.

App

De app is ontzettend uitgebreid en beschikt over een paar te gekke functies. Een van de meest praktische functies is wel dat je meerdere apparaten tegelijk kunt aansturen, dankzij de toevoeging van Scenes. De app is toegankelijk en steekt heel intuïtief in elkaar. Je zult toegang krijgen tot functies die je niet voor mogelijk zou houden! Zo kun je instellen of je een melding krijgt voor geluiden, bewegingen of personen. En die instellingen kun je per scène (weg, nacht of aanwezig) instellen. Voor iedere detectie kun je een notificatie krijgen via de app, waarbij je snel kunt doorklikken naar een live weergave op je smartphone. Het toffe is, dat je de camera bewegingen kunt laten volgen, zodat je ziet wat er allemaal gebeurt in huis. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaald deel in je huis in de gaten te houden, zoals een raam of deur.


Ga direct naar D-Link Full HD Pan&Tilt camera DCS-8526LH op BOL.com.

Recensie over D-Link Full HD Pan&Tilt camera DCS-8526LH

De D-Link beschikt over een uitgebreide verzameling aan functies, voor een heel aangenaam prijskaartje. Er zijn camera’s met hogere resoluties, maar deze camera kan draaien en kantelen, personen volgen én beelden opnemen op een NAS, Micro-SD geheugenkaart of in de cloud. Dat is een flink pakket aan features! Dankzij het volgen van personen is hij overigens ook perfect inzetbaar als babycamera of in de speelkamer, zodat je de kinderen in de gaten kunt houden als je even buiten bereik bent. Met de twee-weg communicatie houd je altijd een vinger aan de pols.

Score: 8


Informatie

D-Link Full HD Pan&Tilt camera DCS-8526LH
Adviesprijs: 105 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.