logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

The Curse of Oak Island doet historische ontdekkingen in Nederland en België

Dit seizoen brengt het team van The Curse of Oak Island naar Nederland en België, waar ze op zoek gaan naar aanwijzingen die kunnen helpen bij het ontrafelen van het eeuwenoude mysterie van Oak Island. De nieuwste aflevering, seizoen 11 – aflevering 22, wordt uitgezonden op 4 juni om 20.30 uur bij The HISTORY Channel.

Schatzoekers

The Curse of Oak Island is al geruime tijd een van de meest geliefde series op de Amerikaanse televisie en blijft ook in Nederland een van de best bekeken programma’s op The HISTORY Channel. De serie volgt de gebroeders Lagina en hun team terwijl ze proberen het mysterie van Oak Island op te lossen. Dit kleine eiland aan de oostkust van Canada herbergt volgens de overlevering al eeuwenlang een legendarische schat, en het team stopt niet alleen bij het eiland zelf, maar gaat ook op zoek naar aanwijzingen in Europa, waaronder Nederland.

Tempeliers in Nederland

In de zomer van 2023 werd Corjan Mol, een Nederlands historisch onderzoeker en schrijver van The Jerusalem Files, door Jacquo Silvertant, een expert in middeleeuwse mijnbouw, gewezen op geheime ondergrondse ruimtes in Nederlands en Belgisch Limburg. Deze ruimtes bevatten gekerfde symbolen die geassocieerd worden met de Tempeliers, een mysterieuze middeleeuwse orde. De ontdekking van Tempeliersgerelateerde locaties in Nederland en België, waaronder een ruimte onder de kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul en een oude tunnel onder het plateau van Caestert bij Maastricht, is opmerkelijk, aangezien dit voorheen niet bekend was.

Ondergrondse geheimen

De onderaardse locaties dateren uit de 14e eeuw, toen de Tempeliers op de vlucht waren voor de koning van Frankrijk, waarbij ze naar verluidt hun schatten meenamen. Deze ontdekkingen herinneren sterk aan vergelijkbare locaties in andere landen, waar Tempeliers hun toevlucht zochten of gevangen werden gehouden. Dit geeft het team van The Curse of Oak Island voldoende reden om af te reizen naar Nederland en deze ontdekkingen met eigen ogen te aanschouwen.

Wanneer en waar te zien?

Welke aanwijzingen het team vindt in Nederland en wat dit betekent voor het onderzoek, zie je vanaf 4 juni om 20.30 uur op The HISTORY Channel.

The HISTORY Channel is te zien via Ziggo / Odido / Tele2 / NLZiet / Online.nl / KPN / Fiber / Delta / Canal Digitaal / Caiway

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.