logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Culinaire tips voor een lekkere mediterrane brunch of lunch

Op zoek naar suggesties voor een lekkere paasbrunch of paaslunch? Of om gewoon eens lekker uitgebreid aan tafel te zitten? Dan ben je bij Oil & Vinegar aan het goede adres voor een mediterrane twist. Op hun website, maar ook in de winkels, vind je alles voor een complete Paaslunch of lentebrunch. Maar ook op andere momenten zorgen deze ingrediënten en recepten voor een culinaire verrassing.

Wat dacht je van de basis: zelfgebakken mediterraans brood met ambachtelijke Pomodore della Mama, mooie Crema di Oliva e Basilico én, niet te vergeten, een bijzondere olijfolie natuurlijk.

Wil je echt iets verrassends, dan kun je kijken naar het frisse, pittige avocado­crèmesoepje, een rosbiefsalade met vijgen­mayonaise, een asperge-met-zalm-pasta en natuurlijk een mooi toetje met passie­vrucht mango en amarettikoekjes. En omdat het Pasen is, mogen eitjes gemarineerd in lavendelazijn niet ontbreken.

Klinkt dit lekker of niet? En allemaal even gemakkelijk klaar te maken. De mediterrane ingrediënten, mooie accessoires, serveermiddelen en recepten zijn te vinden bij Oil & Vinegar en staan ook uitgebreid op de site. In een filmpje worden de lentegerechten stap voor stap bereid.

Oil & Vinegar heeft 18 winkels, een uitvoerige informatieve website en ’n webshop vol kwalitatieve producten, cadeau suggesties en veel, veel meer recepten. Op 7 april heropent Oil & Vinegar in Leiden met het vernieuwde winkelconcept. Later deze maand gaat Oil & Vinegar in Enschede van start.

Ingrediënten, recepten, shopadressen: www.oilvinegar.com

Om alvast in de sfeer te komen: het recept voor gemarineerde eieren, afkomstig van de Oil&Vinegar website.

Ingrediënten:
4 eieren
1 sjalotje, gesnipperd
100 ml lavendelazijn
5 el olijfolie Bonsecco
4 tl zeekraalmosterd
2 takjes peterselie
8 takjes bieslook

BEREIDING
Kook de eieren 8 min. Pel de eieren en halveer ze. Meng de sjalot, azijn, olijfolie en mosterd in een steelpan en breng het kort aan de kook. Giet de marinade in een ondiepe schaal of bord. Knip de kruiden fijn en meng met de marinade. Leg de eieren met de gesneden kant naar beneden in de marinade. Zet koel weg en laat de marinade enkele uren in de eieren trekken. Tip: lekker bij rosbiefsalade met vijgenmayonaise.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.