logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Cuisinart Mini Prep Pro draadloze keukenmachine

Kook je zelf regelmatig verse maaltijden? Dan zul je genieten van wat extra hulp in de keuken… of dat nu je partner of je kinderen is, of een coole gadget 🙂 zoals de Cuisinart Mini Prep Pro. Dat is namelijk een draadloze hakmolen/processor, die het nodige snijwerk voor je uit handen kan nemen.

Cuisinart Mini Prep Pro: Vormgeving

Deze hakmolen is heel eenvoudig vormgeven: de zilverkleurige voet biedt ruimte voor een transparante kom met een inhoud van 900ml, waarin je het omkeerbare mesje bevestigt. (let op: die is scherp!) Deksel erop, vastklikken en je bent klaar voor actie. Met de knoppen op de voorkant van het apparaat bedien je hem. Druk de knop in voor zolang je hem wil gebruiken: de Mini Prep Pro heeft dus enkel een Pulse-functie. Dat is ook logisch, aangezien je meestal maar een korte tijd hakt of mixt.

Twee functies

Zoals je op de voorkant kunt zien, heb je slechts twee functies op deze keukenmachine: Chop en Grind. Voor beide functies heb je in principe een eigen mes, hoewel je met dit omkeerbare mes niet echt kunt spreken van twee messen natuurlijk. Het draait simpelweg linksom of rechtsom. De Chop-functie is voor het fijnsnijden en hakken van voedingsmiddelen of het mixen van een puree of kruidenmengsel. Je gebruikt de scherpe kant van het mes voor de Chop-functie. Het bottere en vlakkere zijde van het mes gebruik je voor de grind-functie, waarmee je gedroogde kruiden en zelfs harde kaas en koffiebonen kunt malen tot poeder.

Draadloos gemak

Het belangrijkste kenmerk van de Cuisinart Mini Prep Pro is natuurlijk dat hij draadloos is, zodat je overal in huis kunt werken met deze kleine krachtpatser. De 250 W motor kan 15 minuten draaien op de lithium-ionbatterij, die je kunt opladen met de meegeleverde USB-kabel. Het opladen zelf kost 115 minuten. De batterij-indicatielampjes geven het oplaadniveau aan, en de mini prep pro blijft op volle kracht en snelheid werken, zelfs als de batterij bijna leeg is.

Specificaties Cuisinart Mini Prep Pro

Vermogen: 250W
Afmetingen: 24 cm x 18 cm x 12,5 cm
Capaciteit: 900 ml
Opladen: 115 minuten opladen levert 15 minuten energie op
Kleuren: zilver

Hakken maar!

Hoewel het geen alles-in-één-blender is, waarmee je ook plakjes, schijfjes of reepjes kunt snijden, zul je merken dat deze hakmolen een fijne aanwinst is in je keuken. Een uitje snijden is in een handomdraai gebeurt, maar met de pulsknop heb je ook in een mum van tijd sauzen en salsa’s met een grovere textuur gemaakt. Iets langer blenden en je hebt een zijdezachte hummus van kikkererwten uit een pot, of een heerlijke guacamole. De resultaten zijn snel en gelijkmatig, ondanks de motor met relatief laag vermogen. Zorg er daarbij voor dat de kom niet te vol is en de stukjes klein genoeg (zo’n 1,5 x 1,5 cm wordt ook in de handleiding aangeraden). Uien kunnen trouwens in kwarten gevoerd worden aan de Cuisinart-messen.


Ga direct naar Cuisinart Mini Prep Pro op BOL.com.

Recensie over Cuisinart Mini Prep Pro

De Cuisinart Mini Prep Pro is een veelzijdige machine die je dankzij het draadloze ontwerp overal kunt gebruiken. Met deze snijmachine hak je uitjes in een handomdraai, vorm je oud brood om tot paneermeel en maak je sauzen, dips en natuurlijk ook babyhapjes alsof het niets is. Zelfs verse mayonaise is een fluitje van een cent. Hij is krachtig, vrij stil en op de motor na helemaal vaatwasserbestendig. Wat wil je nog meer? Minpunt is het rubber afdekkapje van het oplaadpunt, dat niet heel solide aanvoelt en snel los laat.

Score: 8


Informatie

Cuisinart Mini Prep Pro
Adviesprijs: 69.95 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.