Gadget review: Cuisinart Cordless Pro staafmixer

In de keuken kun je alles met een paar messen doen, maar niet alles. Soms is een extra hulpje zeker welkom. Wij ontvingen een Cuisinart Cordless Pro staafmixer: een draadloze staafmixer met een extra garde en kleine hakmachine. Benieuwd naar onze mening?

recensie-cuisinart-draadloze-staafmixer-1

Draadloos gemak

Het grootste speerpunt van de Cuisinart Cordless Pro staafmixer is wel het ontbreken van de stroomkabel. Deze staafmixer is dankzij de ingebouwde Li-ion accu draadloos te gebruiken, waardoor je hem overal kunt inzetten… zelfs ’s zomers bij de barbecue kun je de staafmixer binnen handbereik hebben. En dat is wel zo fijn, want eerlijk is eerlijk: bij staafmixers is zo’n kabel altijd onhandig. Ze zitten altijd in de weg!

Vormgeving

Deze draadloze staafmixer ziet er strak en professioneel uit. Dankzij de inkeping als handvat ligt hij prettig in de hand, ondanks het wat zware gewicht en het flinke formaat. Er zitten maar twee knoppen op deze allesmaler: een beveiligingsknop en de Aan-knop. Dat houdt dus ook in dat de staafmixer slechts één stand heeft: full power. Met 500W vermogen is dat misschien niet zoveel vermogen dan enkele van zijn bedrade concurrenten, maar het is genoeg voor de meeste klusjes. Bovenop het apparaat tref je een led-lamp dat bestaat uit drie delen, zodat je kunt zien of de staafmixer ontgrendeld is en hoever het opladen gebeurt. Het opladen doe je met een standaard micro-USB-stekker aan de achterkant van het handvat. Dit oplaadpunt kunt je afdekken met een rubber kapje, wat ik persoonlijk niet heel stevig vond vastzitten.

De Cuisinart Cordless Pro staafmixer in de praktijk

Deze Cuisinart draadloze staafmixer is 30 minuten te gebruiken met een volle accu, het opladen zelf duurt iets meer dan 2 uur. Houd daar rekening mee en zorg dat je de accu na gebruik even aan de lader hangt. Ondanks het flinke gewicht licht het model goed in de hand. Het bedienen is even wennen, omdat je eerst de beveiliging moet ontgrendelen door de bovenste knop in te drukken. Je hebt daarna 1,5 seconde de tijd om de staafmixer te activeren. Laat je die knop los, dan springt hij ook weer meteen op slot. Het is een handigheidje dat je even onder de knie moet krijgen om de juiste flow in de bediening te omarmen, maar het is geen onoverkomelijk probleem. Veiligheid boven alles!

Accessoires

De Cuisinart Pro Cordless staafmixer wordt geleverd met vier accessoires: een 800ml mengbeker, de metalen staafmixer, een garde (met bevestigingsstuk) en een kleine hakmolen (met deksel). Alle accessoires mogen in de vaatwasser, behalve het deksel van de hakmolen en het bevestigingsstuk van de garde. Die twee onderdelen moet je met een vochtige doek afdoen. Voor de bevestiging van de garde vond ik dat geen probleem, het deksel van de hakmolen kan toch best vies worden… die zou ik graag eens met een sopje laten kennismaken!

Scherp gereedschap is het halve werk

Hoewel je misschien zou afknappen op het ietwat magere vermogen van 500W, blijkt dit in de praktijk meer dan genoeg te zijn. Denk maar eens na: hoe vaak gebruik je een blender met meer vermogen op volle kracht? Deze draadloze staafmixer heeft maar één stand, maar wel eentje die heel universeel is. Goed om te hakken, de kloppen en te mengen. De vlijmscherpe messen doen de rest voor je en zorgen dat je een ui netjes in stukjes kunt snijden in de hakmolen, maar ook dat je in diezelfde hakmolen een kruidenmengsel kunt pureren of met de staafmixer soep in een handomdraai pureert (of smoothies maakt, groenten pureert… wat dan ook 😉 ). De hakmolen heeft een inhoud van 250 gram. Dat is vrij klein, maar genoeg voor de meeste hak-klusjes.


Recensie over Cuisinart Pro Cordless staafmixer

Het predikaat ‘pro’ is misschien wat hoog gegrepen voor dit apparaat, hoewel de prestaties zeker naar wens zijn is de bouw namelijk niet helemaal briljant. De kunststof behuizing en bevestigingsmechanismen, het rubber lipje dat de oplaadpoort afdekt en de mengbeker die behoorlijk snel krast doen wat dat betreft de naam geen eer aan. De beveiligingsmethode is even wennen, maar geeft daarna ook wel een veilig gevoel. Zeker als je kleine kinderen in huis hebt, gaat er niets boven een extra laagje veiligheid. Gebruik je de staafmixer vaak in korte momenten? Dan kan het vervelend zijn om die beveiliging telkens af te koppelen. Dankzij de scherpe accessoires blijkt het vermogen van 500W meer dan genoeg te zijn. Houd daarbij rekening met het feit dat de staafmixer slechts één stand heeft: full power. En ja, dat kan spatten als je bijvoorbeeld grotere hoeveelheden wil kloppen met de garde!

Score: 8


Informatie

Cuisinart Pro Cordless staafmixer, Cuisinart
Meer weten? Cuisinart Pro Cordless staafmixer
Prijs: 119 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.