Crypto kopen – dit komt er allemaal bij kijken

Ondanks dat de markt in een dalende lijn zit, is het nog steeds heel populair onder de Nederlanders, cryptocurrencies kopen. Niet alleen de bitcoin in trek, ook de andere cryptocurrencies zijn gewild. Bij het kopen van bitcoins, of uiteraard andere cryptocurrencies, moet je je de volgende vragen meenemen: Hoeveel wil je investeren? Waar koop je de desbetreffende munt? Waar sla je de munten veilig op?

Investeren

Er wordt geadviseerd om een bedrag te investeren dat je bereid bent te verliezen, of dat je er geen hinder van ondervindt wanneer deze investering op niets uitloopt. Door dit duidelijk voor jezelf in beeld te hebben is het voor jezelf makkelijker te accepteren wanneer de markt daalt, dan wanneer je een hoger bedrag investeert dan je je eigenlijk kan permitteren.

Waar koop je crypto

Bitcoins, of andere cryptocurrencies zijn het makkelijkst aan te schaffen bij een online wisselkantoor. Een voorbeeld hiervan is Bitvavo.com, hier is het mogelijk om onder andere bitcoin, ethereum, neo en EOS aan te schaffen. Het afrekenen van deze munten gebeurt via iDeal. Doordat de bedrijven hierachter ook winst willen maken, worden de munten voor een iets hogere prijs aangeboden dan de daadwerkelijke marktwaarde.

Het is ook mogelijk om bitcoin aan te schaffen via een ruilbeurs, beter bekend als exchange. Op een exchange komen kopers en verkopers van bitcoin bij elkaar. Het platform zelf verkoopt dan geen bitcoin, maar de gebruikers van het platform doen dat. Het kopen van bitcoins of andere cryptocurrencies via een exchange is over het algemeen goedkoper dan via een online wisselkantoor, echter is het ook een stuk ingewikkelder. Daarnaast willen de exchanges ook persoonlijke gegevens van je weten zoals naam, geboortedatum en vaak een kopie van je identiteitsbewijs. Dit is niet nodig bij een online wisselkantoor.

Het opslaan van je investering

Wanneer je overstag bent gegaan en bitcoin of een ander type munt hebt aangeschaft, is het van belang dat deze veilig opgeslagen worden. Dit kan gebeuren in de verschillende digitale portemonnees, oftewel wallets. Afhankelijk van het type munt zijn er verschillende wallets beschikbaar. Wanneer je gebruik maakt van zo een wallet zijn er verschillende gegevens belangrijk om te bewaren. Een wallet heeft een publieke en privésleutel. De privésleutel is een code van tientallen cijfers en letter. Via deze code is het mogelijk om je wallet te openen. De publieke sleutel is de code die gekoppeld is aan je wallet om er geld heen te sturen. Het is belangrijk dat je privésleutel niet wordt gezien door andere personen, wanneer zij jouw privésleutel weten is het voor hen mogelijk om jouw wallet te openen en daar de desbetreffende munt of munten uit te halen. Er zijn verschillende wallets beschikbaar voor het opslaan van cryptocurrencies: desktop-, smartphone, online, hardware en papieren wallet. Door onderzoek te doen naar de verschillende wallets is het mogelijk om de perfecte wallet te gebruiken voor jouw persoonlijke situatie.

Bij het overwegen van het kopen van cryptocurrencies moet er goed nagedacht worden over de bijkomende factoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het beter beveiligen van je computer. Indien je alles goed heb doordacht weet jijzelf of je er goed aan doet, of juist niet, om bitcoin of andere cryptocurrencies te kopen.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] als je denkt dat het is, is het hoogstwaarschijnlijk niet. Bij het kopen van crypto komt namelijk van alles kijken. Het is niet zo makkelijk dat je het gewoon koopt en daarna weer verkoopt. Heel ingewikkeld is het […]

  2. […] inrichting, noem maar op. Tenzij je genoeg geld (en tijd) hebt om te investeren en te handelen met cryptovaluta is het goed om te weten dat je ook zakelijk een lening kunt afsluiten. Dat geeft je de ademruimte […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.