logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Een nieuwe vorm van crypto currency: verdeel Trustcoins in Trustier. Join the battle!

Trustier is een nieuw platform, dat je zou kunnen vergelijken als een mix tussen LinkedIn, TrustPilot en Bitcoins. Hiermee maak je duidelijk welke personen of bedrijven je vertrouwt, en andersom. Dat doe je niet door punten uit te delen, maar virtuele munten, Trustcoins. En net zoals jij Trustcoins geeft aan personen en bedrijven die jij vertrouwt, kunnen bedrijven dat ook naar jou toe doen. Zodoende krijgt iedere gebruiker een trust score – de Trust Tier – op basis van de persoonlijke transacties. Zo stijg je in niveau door munten te krijgen (en te behouden), maar kun je ook dalen als bedrijven of personen hun vertrouwen in jou verliezen. Ze kunnen dan hun munten weer ophalen, waardoor jouw niveau zakt.

Groepjes

Het is natuurlijk altijd goed om vertrouwen te tonen in personen of organisaties, maar het is nog beter als dat vertrouwen wederzijds is. Als je mensen Trustcoins toekent en zij dat ook bij jou doen, dan heb je een goede band met elkaar. Samen vormen jullie een Tribe, tenminste, als er minstens 5 trustcoins vertrouwen wederzijds is. Ieder Tribe heeft ook weer een Tier, gebaseerd op hoeveel mensen er in zitten en op de individuele score van de Tribeleden. Je kunt dus een echte battle beginnen, wie het meeste vertrouwen wekt. En vertrouwen krijgen, dat is altijd goed. Wie neem je het liefst mee op vakantie? Waar kun je op vertrouwen om aan een groot project mee samen te werken? Wie wil je als collega in je team? Juist: mensen die veel vertrouwen krijgen van anderen! Hoe het werkt? Dat zie je in dit filmpje:

Zakelijke markt

Trustier is vooral voor de zakelijke markt ontzettend interessant. Denk maar eens na als je iets koopt. Natuurlijk let je op de prijs van een product, en of de eigenschappen je aanstaan. Maar wat als je jouw gewilde product wilt kopen bij een winkel die nog niet zo bekend is? Die geen landelijke keten bezit, en misschien ook een beetje een knullige website gebruikt? Dan moet je op zoek naar andere manieren van vertrouwen. Je gaat zoeken op reviews, ervaringen van andere klanten en meer. Toch is dat niet altijd even eerlijk. Zo zie je bijvoorbeeld regelmatig enorme aantallen reviews die op een en eenzelfde dag zijn geplaatst. Zijn die wel eerlijk? Of is er een stagiaire geweest die een hele dag fictieve namen heeft gebruikt om positieve reviews in te dienen? Bij Trustier is dat afgelopen. Je ziet hier direct of mensen het vertrouwen van anderen waard zijn. Of ze tevreden zijn over de diensten. Heeft een bedrijf veel Trustcoins gekregen? Dat is een blijk van vertrouwen van diens klanten!

Battle of the tribes

Deze maand is de jaarlijks terugkerend Battle of the Tribes gelanceerd. Bij deze battle wint de Tribe die op 15 juli de hoogste Tribe Tier heeft een bitcoin! Het Tribehoofd krijgt 0,5 BTC en de overige 0,5 BTC wordt verdeeld over de Tribeleden. Om je Tribe Tier te verhogen is het belangrijk dat je Tribe zo groot mogelijk maakt, maar ook dat deze personen zelf een hoge Trust Tier hebben. 

Voor meer informatie over de battle: trustcoin.com/battle
Je kunt je aanmelden voor het platform op www.trustcoin.com

Oh: en ik doe natuurlijk ook mee met de battle! Het zou dus ontzettend tof zijn als je een paar muntjes vertrouwen over hebt voor CooleSuggesties! Laat hieronder even weten of je dit concept interessant vind, en waarom wel of niet.

~ Dit is een aangeleverd artikel of betreft een samenwerking ~

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.