logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Feestbeest Crumm staat garant voor knallende feestjes

Cas is een jongetje met een ontzettend rijke fantasie. In zijn gedachten beleeft hij het ene spannende avontuur na het andere. Er is echter één klein probleempje: Cas wil zelf absoluut niet in een van zijn avonturen verwikkeld raken!

Door zijn rijke fantasie gecombineerd met de verlegen houding heeft Cas jammer genoeg niet heel erg veel vrienden. Als zijn moeder vraagt of hij een verjaardagsfeestje wil geven is Cas dan ook niet heel erg enthousiast. Toch gaat hij overstag als hij de vrije hand krijgt in het thema en de uitvoering van het partijtje. Want dat weet Cas wel – een monsterfeestje! Druk gaat hij aan het fantaseren en ontwerpen, samen met zijn moeder maakt hij leuke decoraties en zelf tekent Cas uitnodigingen die hij aan zijn vrienden wil geven.

Van de zeven uitnodigingen raakt hij er echter maar zes kwijt. Meer kinderen willen niet komen, want veel kinderen denken dat het maar saai feestje zal worden. De zevende uitnodiging geeft Cas mee met de wind. Dagen en weken dwaalt de uitnodiging met de wind mee, totdat de wind een mooi plekje heeft gevonden. Uit een grot zie je twee gele ogen naar de uitnodiging staren. Bij welk monster zou die uitnodiging terecht zijn gekomen?

Op de avond van het feestje wil de sfeer er maar niet in komen. De decoraties zien er gezellig uit (en niet eng), de taart is ook niet echt griezelig geworden en de verkleedkleren van de kinderen zijn ook niet bepaald om de bibbers van te krijgen. Tot overmaat van ramp is de griezelgoochelaar bar slecht en is het enige magische aan de oude man te zweetlucht die om zijn voeten hangt. Totdat de deurbel gaat en er een bizar monster voor de deur staat in alle kleuren van de regenboog. Zijn neus is een toeter, op zijn hoofd staat een slagroomtaart en aan zijn staart hangt een vlag. Crumm, want zo heet het feestbeest, lijkt in eerste instantie ongelooflijk lomp en brutaal. Hij eet de taart in één keer op, drinkt drie flessen prik leeg en laat de goochelaar permanent verdwijnen. Tot zijn maag ineens ontzettend begint te borrelen en er ligt en confetti uit zijn achterste spuit. Dan kan het feest pas echt beginnen!

Crumm is een grappig en verrassend prentenboek dat zowel jonge als wat oudere kinderen zeker geboeid zal houden. Het is natuurlijk ontzettend zielig dat Cas weinig vrienden heeft, en het plezier is dan des te groter als het feest een ongelooflijk succes blijkt te worden. De illustraties zijn felgekleurd en gedetailleerd, met harde zwarte lijnen en mooie schaduwwerkingen. Het verhaal is sfeervol geschreven en leest vlot voor. De tekst is telkens op een mooi leeg stuk van de pagina afgedrukt, zodat de ietwat kleine letters (voor een prentenboek tenminste) prima leesbaar zijn. Een feestachtig leuk prentenboek dus!

Informatie

Crumm, Ruud Bruijn

Illustrator: Ruud Bruijn
De Vier Windstreken, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789051164534


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.