logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Crime Scene: Brooklyn


Er is een grote markt voor escape rooms, maar heb je ook gehoord van detective-avonturen? Natuurlijk zijn er al heel wat moordspeldiners waar je uit kunt kiezen, maar True Crime is een avontuur dat je ook alleen kunt spelen (met maximaal 3 anderen, overigens). Dat maakt het een leuke activiteit voor een druilerige dag of een momentje voor jezelf. Crime Scene: Brooklyn is een van de vier originele Crime Scene Games van Selecta spellen. Het spel combineert een spannend mysterie, het zoeken van aanwijzingen door puzzels op te lossen en het vinden van details op ongelofelijk gedetailleerde tekeningen en illustraties.

Zelf of met hints

Zoals je misschien gewend bent van Escape Rooms, kunnen de puzzels behoorlijk lastig zijn. Je moet net weten op welke manier je het mysterie moet benaderen, voor je er een oplossing aan kunt geven. En dat kan de nodige hersenkraaksels opleveren! Gelukkig sta je er niet alleen voor, ook al speel je dit spel in je eentje. Er zitten namelijk ook hints verwerkt in het spel, die je kunt gebruiken om je wat verder te helpen. Maar… dat kost je wel reputatiepunten, net als het geven van een fout antwoord. Weet dus waar je aan begint!

Spannend verhaal

Hoewel de puzzels prima in orde zijn, is het een heel bijzonder element waar Crime Scene in uitblinkt: het verhaal! Op de doos staat al dat het niet voor tere zieltjes is geschreven (hey – ’t is dan ook een moord!) en dat de makers het adviseren te spelen als je minstens 18 jaar oud bent. En dat is niet voor niets. Als de duistere en grmmige sfeertje niet onder de huid kruipt, zijn het wel de bloederige details (die ook in de afbeeldingen naar voren komen – wees gewaarschuwd!). Het verhaal steekt geweldig goed in elkaar en zou als uitgeschreven variant niet misstaan in je boekenkast, tussen de thrillers en detectives. De puzzels zijn overigens niet heel erg moeilijk, waardoor het een redelijk toegankelijk spel is (en je alle aandacht kunt schenken aan het verhaal en de sfeer). Wat lastig vond ik (als slechtziende) om aanwijzingen te vinden in de Verborgen Afbeeldingen, maar ook dat is prima gelukt.


Ga direct naar Crime Scene: Brooklyn op BOL.com.

Recensie over Crime Scene: Brooklyn

Houd je van puzzelen maar wil je eens iets anders? Dan is dit misdaadspel je waarschijnlijk op het lijf geschreven! Het neemt je mee naar het Brooklyn van 2002, waar je (in de stijl van weleer) te maken krijgt met een gruwelijke moord, die jij mag oplossen. De aanwijzingen zul je bij elkaar moeten sprokkelen door puzzels te vinden, die veelal bestaan uit het ontdekken van patronen en het vinden van aanwijzingen om afbeeldingen. De plaatjes zijn wat aan de kleine kant, waardoor het misschien niet zo aantrekkelijk is om het met meer dan 2 spelers te spelen. Toch is het mogelijk om het met meerderen te spelen, vooral omdat je die extra hersenkracht kunt gebruiken bij het vinden van de oplossingen. Het verhaal is briljant, maar houd er rekening mee dat je dit spel slechts één keer kunt spelen. Daarna ken je de oplossing al!

Score: 8


Informatie

Titel: Crime Scene: Brooklyn
Uitgever: Selecta
Genre: puzzelspel
Tijdsduur: 150 minuten.
Voor 1 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 18 jaar.
Adviesprijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.