logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Creed I en II

De films van Rocky hebben mannen jarennlang aan de bioscoop en de beeldbuis geklusterd. Het was dé grote doorbraak van krachtpatser Syvester Stallone, die naast zijn rol van John Rambo onlosmakelijk met Rocky Balboa verbonden is. Na deze filmserie, waarin hij het opneemt tegen een keur aan boksers en ook flink wat persoonlijke sores voor zijn kiezen krijgt, keert hij in Creed en Creed II weer terug naar de ring om plaats te maken voor de nieuwe garde. De zoon van zijn grootste rivaal, Apollo Creed, is namelijk een veelbelovend talent. Als gunst voor diens moeder besluit Balboa hem te trainen tot de beste bokser die Adonis Creed ooit zou kunnen zijn.

Creed I

In de eerste film Creed worden de rollen een beetje neergezet. De oude Rocky-franchise krijgt op wonderbaarlijke wijze nieuw leven ingeblazen door Rocky te mixen als een soort spin-off van de oude filmfranchise. De zoon van één van zijn grootste tegenstanders heeft hulp nodig om de top van het segment te bereiken. Balboa is daarbij de beste keuze om hem klaar te stomen voor het grote publiek. Adonis Johnson is de bevoorrechte zoon van bokskampioen Apollo Creed, de vader die hij nooit heeft gekend, maar wiens weduwe hem redde uit de jeugdgevangenis. Adonis is vastbesloten om een succesvol bokser te worden, net als zijn vader, en spoort zijn vaders grootste rivaal op om Rocky over te halen om Adonis te trainen. In eerste instantie weigert Rocky, maar Adonis accepteert geen nee als antwoord. Een felle reeks bokswedstrijden volgt, als Adonis de weg naar de top bewandelt met de nodige tegenslagen en een bijzonder eigenwijs karakter.

Creed II

Creed II heeft een andere regisseur gekregen: door het ontbreken van Ryan Coogler heeft deze deze Rocky spin-off een wat andere stijl. Hij mist een beetje de finesse van de eerste film. Dat neemt niet weg dat Creed II nog altijd een flinke indruk maakt met Michael B Jordan in de rol van Adonis Creed die als titelverdediger zijn naam hoog moet houden. Duidelijk is dat hij flink naast zijn schoenen loopt en alle geneugten des levens vol omarmt. Dat komt hem duur te staan als hij wordt uitgedaagd door de Rus Viktor Drago, zoon van Ivan Drago… de man die Apollo Creed doodsloeg in de film Rocky IV (1985). Het wordt dus een heel persoonlijk verhaal voor zowel Rocky als Adonis. De vraag is alleen: is Rocky er wel klaar voor? En krijgt Adonis op tijd zijn voeten weer op de grond?

Ga direct naar Creed verzamelbox op BOL.com.


Recensie over Creed verzamelbox

Creed en Creed II zijn onmiskenbaar de beste boksfilms uit de afgelopen tien jaar. De oude Rocky franchise is netjes uit het stof gehaald en met alle respect flink opgepoetst met de bijna gebeeldhouwde spierbundel van Michael B. Jordan. Waar je in de eerste film nog de dynamiek hebt van de beginnende bokser, is de tweede film wat minder qua sfeer en snelheid. De box zelf heeft geen bijzondere special features boven de reguliere blu-rays. Het geluid is beschikbaar in Dolby 5.1 en in het Engels zelfs in 7.1: geweldig voor als je zo’n set in huis hebt! Het is een imposante verzamelbox met twee nieuwe klassiekers.

Score: 8


Informatie

Titel: Creed verzamelbox
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 262 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.