logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Creditcards zijn nog steeds erg handig!

Jij hebt, zoals vaker, een geweldig plan, maar je komt, zoals vaker, geld tekort voor dit ultieme moment. Dat is niet fraai. Je wil dit optreden, jouw festival, die super aankoop, dat etentje (en meer) met je nieuwe vlam, of die roadtrip met je vrienden nu echt niet skippen. Met die gedachte loop je rond, maar je mist duidelijk wat in je pocket… Creditcards zijn dan nog steeds handig! Check nu, waarom creditcards nog steeds erg handig zijn.

Je raakt wel eens wat kwijt en niet alles is ‘hufterproof’ of ijzersterk

Wist je dat je met een creditcard verzekerd bent tegen diefstal, schade en zelfs verlies van jouw zeer geliefde aankoop? Zelfs een annulering van een reservering is, onder voorwaarden, vaak kosteloos met een creditcard. De meeste creditcard aanbieders maken het aanschaffen van een creditcard aantrekkelijk met een half jaar of een jaar durende en bovendien gratis aankoopverzekering. Ook zijn creditcards vaak gratis het eerste jaar, of laag geprijsd, of komen ze met een welkomst cadeau.

Waar je wel op moet letten, is behalve dat je voldoende inkomen hebt, dat je soms een eigen risico, of maximum hebt, bij de aankoop van bepaalde producten. Als je bijvoorbeeld jouw smartphone verliest, keren sommige aanbieders niet het hele aankoopbedrag uit. Het zijn vaak zulke voorwaarden die vastzitten aan een creditcard, die bepalen of het een gunstige kaart is. Zo is pinnen met een creditcard bij veel aanbieders zeer ongunstig, of bepalen de voorwaarden van een specifieke creditcard jouw bewegingsvrijheid bij het terugbetalen.

Via de link creditcards vinden bij creditchecker.nl vind je véél uitleg over véél creditcards. Op die website worden de verschillende aanbieders en allerlei soorten creditcards overzichtelijk met elkaar vergeleken voor jou. Wat mensen soms niet weten, is dat er veel soorten creditcards zijn bedacht, voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Ook voor jou is er waarschijnlijk een speciale creditcard, die het best bij jouw situatie en wensen past. Op https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Creditcard vind je daarnaast nog meer redelijk neutrale informatie over de gemakken en gevaren, dus de voor- en nadelen van betalen met een creditcard.

Wereldwijd betaalgemak en meer

Die creditcard blijft echt handig, want als je het hele wereldwijde web hebt afgestruind naar bijvoorbeeld een bijzondere smartphone, of iets anders dat niet in Nederland te koop is, kun je meestal het best betalen met een creditcard. Creditcards worden wereldwijd geaccepteerd. Ook als je in Nederland, of ver over de grenzen, een auto wil huren, een hotel of restaurant wil reserveren, of een rare aankoop op E-bay doet, is een creditcard vaak hét middel. Zelfs als je dan ‘geflest’ wordt, mag je met de meeste creditcards je nieuwe, ‘neppe’ of ‘anders dan verwachte’ aankoop weigeren, zonder dat het je geld kost. Dat is cool, wanneer het jou gebeurt!

Nog een reden waarom in Nederland alleen al, zo’n 7 miljoen mensen overtuigd zijn van hun creditcard, is dat je een relatief grote aankoop in termijnen kunt terugbetalen, zonder lening bij een bank. Zelfs met de hoge rente die je dan betaalt, hoef je geen aparte persoonlijke lening bij zo een bank af te sluiten.

Een creditcard kun je gemakkelijk aanvragen

Als een creditcard jou handig lijkt, dan kun je creditcards en aanbieders vergelijken, maar ook een aanvraag doen, via https://creditchecker.nl/creditcard/vergelijken-en-aanvragen/. Een goede vergelijking kan jou namelijk behoorlijk wat geld besparen en andere voordelen opleveren.

Dit leek ons wel een coole suggestie voor jou. Ben je het daarmee eens of betaal jij liever vooruit? Er zijn immers ook handige prepaid creditcards! Deze type creditcards, waarbij je van tevoren je saldo opbouwt, worden steeds populairder, omdat ze erg handig zijn.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.