logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Creatieve tekentechnieken workshop, Julia Woning

Creatieve tekentechnieken workshopJulia Woning ken je misschien wel van naam. Ze heeft heel wat kleurboeken voor volwassenen op haar naam staan! Maar daar stopt haar passie natuurlijk niet. Ze wil ook graag mensen leren hoe ze aan de slag kunnen met hun tekentechnieken. Want simpel kleuren, dat kan iedereen. Het gaat juist om die speciale effecten die je kunt maken met je materialen. Haal jij er alles uit wat er in zit? Nee? Dan is het boek Creatieve tekentechnieken workshop wellicht iets voor jou!

Meer halen uit je materiaal

Ikzelf verbaasde me ook over de verschillende technieken met al die eenvoudige materialen. Ik gebruikte mijn fineliners gewoon als fineliner, werkte eigenlijk nooit met pastel of wasco – en al helemaal niet op de manier waarop Julia ze hanteert! Ze combineert deze materialen namelijk met andere technieken, zodat er heel nieuwe effecten ontstaan die jij weer kunt gebruiken in je tekeningen of kleurplaten. Met materialen die je in huis hebt kun je dus heel nieuwe effecten bereiken. Hoe cool is dat? En de technieken die Julia je toont in het boek, kun je zelf in de praktijk brengen. Achter in het boek staan namelijk dezelfde kleurplaten die Julia gebruikt heeft in haar voorbeelden.

Tekentechnieken workshop

Julia gaat echter verder dan alleen het geven van nieuwe tips en technieken om in te kleuren. De eerste hoofdstukken staan helemaal in het teken van tekenen. In het Creatieve Tekentechnieken Workshop boek begin je met het tekenen in perspectief, leer je wat verhoudingen en compositie voor je tekening doen en ga je natuurlijk aan de slag met diepte en schaduw. Je krijgt zelfs een basis portrettekenen aangeboden, wat je creaties vast een mooie boost zullen geven. Ongeveer op de helft van het boek ga je met verschillende materialen aan de slag om te zorgen voor creatieve manieren om je tekening in te kleuren.


Recensie over Creatieve tekentechnieken workshop

De creatieve tekentechnieken in dit boek zijn bedoeld voor de beginnend tekenaar of de licht-gevorderde tekenaar. De tekentechnieken staan duidelijk uitgelegd in woord en beeld, wat erg prettig is. De verschillende kleurtechnieken, achter in het boek, vond ik dan weer heel interessant – er stonden technieken in die me echt verbaasd en verrast hebben.

Score: 8


Informatie

Creatieve tekentechnieken workshop,
Illustrator: Julia Woning
BBNC, 96 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789045322278. Prijs: 14.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.