logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Creatieve manieren om te schilderen

Tekenen en schilderen zijn heerlijke bezigheden. Het is ontspannend en geeft je een enorme kick als een resultaat precies uitvalt zoals jij dat denkt. Tekenen en schilderen is ook vaak een creatief proces: je bedenkt een idee en werkt dat uit, maar gaandeweg het proces zul je ook de nodige aanpassingen moeten doen om tot een geweldig resultaat te komen. Wij vonden onlangs een paar geweldig leuke en vooral creatieve manieren om te schilderen. Ze helpen je creatieve stemming en zullen je veel ontspanning bieden! Zie hier drie creatieve manieren om te schilderen.


Recensie over Colormazing

Colormazing is eigenlijk niet zozeer een schildertechniek, maar wel een manier om makkelijk fantastische resultaten te behalen. Succesverhalen zijn altijd goed voor je zelfbeeld en Colormazing zal je hier bij helpen. Met deze sets krijg je een vijftal ‘schilderdoeken’, waarop verschillende afbeeldingen staan. Deze zijn in het karton gestanst, je ziet de inkepingen als je ze schuin houd. In de doos krijg je bovendien een aantal stiften, die gevuld zijn met inkt. Door eenvoudigweg de stift in het midden van zo’n vakje te houden en zachtjes in de stift te knijpen, vloeit de inkt naar buiten en vult hij het vakje tot aan de randjes. Hoe geniaal is dat? Het is een mooie manier om te experimenteren met de werking van kleur, hoe inkt op elkaar reageert en met ruimtelijke werking. Inkt is een leuk materiaal om mee te werken, het materiaal werkt geweldig goed mee en het is een tamelijk ‘fail-safe’ systeem. Laat de inkt zijn werk doen en uitvloeien tot in de kleine hoekjes. De intense kleuren doen de rest!

Score: 7


Ga direct naar Colormazing op BOL.com.


Recensie over Buddha Board

CooleSuggesties topper

Ik ben heel enthousiast over de Buddha Board Original. Het principe is heel eenvoudig: je hebt een grote plaat, dat reageert op water. Misschien ken je die schilderdozen voor peuters en kleuters, die met een waterstift kleurplaten ‘inkleuren’ en waarbij de kleuren na een tijdje weer verdwijnen? Dit is datzelfde principe, maar dan voor volwassenen of oudere kinderen. Met een kwast schilder je op het oppervlak. Daardoor wordt het Buddha Board donkergekleurd. Droogt het water op, dan verdwijnt de kleur weer. Wat me echter zo enthousiast maakt, is de uitwerking van het pakket. Dat ziet er namelijk luxe en ‘zen’ uit! Hoewel de uitwerking van bijvoorbeeld de basis wat luxer had gemogen, doet die uitstraling wel veel. De fijne penseel leg je dwars voor je canvas, een dun laagje water in de bak… en schilderen maar! Het doek staat stevig en dankzij de vorm van het penseel kun je zowel fijn als grover werken. En het maakt niet uit wat je schildert of dat het mislukt… na een paar minuten is alles weer leeg!

Score: 9


Ga direct naar Buddha board op BOL.com.


Recensie over Aurela Fluorescent Drawing Board

Dit tekenbord is leuk voor kinderen. Het werkt ongeveer hetzelfde als het Buddha Board hierboven, maar dan met een lichtgevoelige plaat en een fel led-lampje. Dit systeem werkt het beste in wat donkere omgevingen, anders geeft het bord zelf al een beetje licht door het omgevingslicht. Hoe langer je met het lampje schijnt, des te feller hij zal oplichten. Je krijgt een aantal sjablonen meegeleverd voor het maken van figuurtjes en letters, wat een leuke touch is. Tekenen kan natuurlijk ook, maar dan in grove lijnen. Het lampje laat zich niet zo makkelijk lenen voor dunne en strakke lijnen. Tip: met een vel papier kun je scherpe lijnen afbakenen en leuke figuren maken. Let wel: er wordt aangeraden dit niet té lang achter elkaar te gebruiken. Minpuntjes zijn de eenvoudige afwerking van het bord (het is gewoon uitgezaagd) en de vaak kromme Engelse vertaling in de handleiding.

Score: 7


Ga direct naar Aurela Fluorscent Drawing Board op Aurela.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.