logo-liggend-wit-donkerblauw

Creatieve boeken met een twist

Creatief bezig zijn is leuk. Hoewel het soms heel inspannend kan zijn, geeft het toch een gevoel van rust en voldoening. Je kunt klein beginnen met kleuren en je wereld vormen, maar je kunt ook zelf gaan tekenen, bouwen of kunst creëren. Wat jouw ding ook is: met deze boeken kun je weer even vooruit!


Colourmetics – geometrische kleuren-op-nummer puzzels

Colourmetics - geometrische kleuren-op-nummer puzzels

Colourmetrics combineert twee populaire vormen van kleurboeken: kleuren op nummer en geometrische kunst. De pagina’s zijn gevuld met geometrische illustraties van dieren (die je achter in het boek kunt zien). Ieder vakje heeft een nummer gekregen, met een legenda onder aan de kleurplaat. Zo weet je welke nummers van welke kleuren voorzien moeten worden. Zoek een uitgebreide doos kleurpotloden, stiften of wasco en ga aan de slag met deze bijzondere mix kleurplaten. Soms zijn de kleurvlakken opgedeeld in kleinere segmenten, waardoor je moeilijk kunt zien wat het resultaat zal worden. Dat ontdek je meestal pas als je een deel hebt gekleurd. Leuk en verrassend, een fijne ontspannende activiteit.

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Mus, 48 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045326153. Prijs: 9.95 euro.

Ga direct naar Colourmetics – geometrische kleuren-op-nummer puzzels op BOL.com.

Mythografie – kleur en ontdek

Mythografie - kleur en ontdek

Van een ander niveau is het kleurboek Mythografie – Dieren. In dit kleurboek wordt je verwend met 55 ontzettend gedetailleerde tekeningen vol wonderbaarlijke dieren en mythologische wezens. Door een arcering in de tekeningen zelf ontstaat er vaak al een gevoel van diepte en ruimtelijkheid, maar laat vooral ook je kwaliteiten als tekenaar gelden om hem wat meer diepgang te geven. De tekeningen zijn zo gedetailleerd, dat je steeds goed moet kijken wat je nu precies aan het inkleuren bent. Soms kies je de verkeerde kleur, maar dat geeft de prenten wel weer iets surrealistisch. Het boek is getekend door Joseph Catimbang. Hij is een Filippijns-Amerikaans autodidact illustrator en grafisch ontwerper. Joseph staat bekend om zijn surrealistische en minimalistische stijl, wat zich hier vooral uit in sobere lijnen en strakke vormen. Zijn kunst roept emotie op door op zijn ongelooflijke gedetailleerdheid en droomachtige perspectieven die de natuurlijke wereld benadrukken en in de spotlight zetten. Josephs werk is ook verkrijgbaar via zijn website www.pentasticarts.com.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: Mus, 55 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045326801. Prijs: 15.99 euro.

Ga direct naar Mythografie – kleur en ontdek op BOL.com.

Dat had ik ook gekund

Dat had ik ook gekund

Soms loop je door een museum en vraag je jezelf echt af hoe zoiets daar heeft kunnen komen. Het is niet altijd makkelijk om door het fysieke werk te kijken en de gedachtegang erachter te volgen. Het kunstboek Dat had ik ook gekund neemt je mee door de kunstwereld en laat je aan de hand van wereldberoemde kunstenaars zoals Warhol, Kandinsky, Van Gogh en Murakami zien hoe die wereldberoemde stijlen zijn opgebouwd en hoe jij ze kunt namaken. Natuurlijk lukt het nooit zoals de grote kunstenaars zelf, want je zult al snel merken dat er een jarenlange ontwikkeling aan ten grondslag heeft gelegen… en dat je het werk dus niet zomaar even kunt namaken. Dat had ik ook gekund… ja, waarschijnlijk wel, als je net zo veel had geoefend en jezelf had uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen! Desondanks is het een te gek boek vol inspiratie en technieken, waarbij je zelfs wat nieuwe kunstenaars zult ontdekken en stijlen zult ervaren. Die variatie komt met een prijs: het boek stopt bij de meest kenmerkende elementen en verdiept zich verder niet in de geschiedenis of ontwikkeling van de verschillende stijlen.

Score: 8

Auteur:
Uitgever: BBNC, 128 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789045326580. Prijs: 14.99 euro.

Ga direct naar Dat had ik ook gekund op BOL.com.

100 fantasy figuren

100 fantasy figuren

Van weer een andere orde is het boek 100 fantasyfiguren. Dit boek puilt uit van de monsters en mythologische wezens. Het is dan ook een geweldige inspiratiebron voor iedereen die into fantasy en magie is, van monsters houdt en die graag tekent. De dieren gaan van verschillende soorten draken en slangachtigen naar bekende monsters als zombies, vampieren en duivels tot wat minder bekende gasten als een djinn of een dryade. Erg cool vind ik dat de wezens niet helemaal getekend worden zoals je zou verwachten. De realstisch vormgegeven schepsels zijn niet zo stereotyp, waardoor je ze eigenlijk in een nieuw daglicht ziet. Dat gaat natuurlijk zeker op voor de veel minder bekende monsters, zoals de Kelpie, Goulodon of monoceros. Iedere creatuur wordt in zes stappen getekend, waarbij je zelf eerder kunt uitstappen. De eerste stap toont een skelet in de bekende basisvormen, vanaf daar worden ze in de tweede stap voorzien van een grove omlijning om snel in vorm toe te nemen. Sommige figuren zijn na drie stappen namelijk al prima herkenbaar, anderen al na vier stappen. Daarna worden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet, om in de zesde stap bijna uit het boek weg de kruipen. Het is dan ook een boek voor de ervaren tekenaar, niet voor de beginners onder ons.

CooleSuggesties topper

Score: 9

Auteur:
Uitgever: Librero, 112 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789463595988. Prijs: 7.95 euro.

Ga direct naar 100 fantasy figuren op BOL.com.

Zo bouw je boomhutten en speelhuizen

Zo bouw je boomhutten en speelhuizen

Ben je liever met je handen bezig? Dan leer je met dit boek hoe je boomhutten en speelhuizen bouwt. Het boek bevat een paar ontwerpen, waarbij de schrijver je laat zien hoe je de beste constructies maakt en hoe je zorgt dat je hut – nou ja – veilig en waterdicht wordt. Best wel belangrijke elementen natuurljk! Met de juiste materialen en technieken ga je vervolgens aan de slag om jouw hut vorm te geven. Het mooiste is natuurlijk als je jouw hut niet uit het boekje maakt, maar hem zelf gaat ontwerpen. Ook daar komt dit boekje goed bij van pas. Gebruik de verschillende technieken door elkaar om een hut te maken die perfect in jouw situatie of tuin past. Zo ben je niet alleen tijdens het klussen, maar ook tijdens de voorbereiding creatief bezig!

Score: 7

Auteur:
Uitgever: Deltas, 96 pagina’s, Paperback.
ISBN: 9789044761856. Prijs: 16.95 euro.

Ga direct naar Zo bouw je boomhutten en speelhuizen op BOL.com.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.