logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Crash Team Rumble

Een van de oudere gamekarakters is Crash Bandicoot, een Tasmaanse duivel die vrolijke avonturen beleeft. Hij heeft al heel wat games op zijn naam staan, van racegames tot platformspellen en 3D avonturengames. Nu is het tijd om de arena in te kruipen: Crash Team Rumble is een 4v4-partygame voor meerdere spelers die zich richt op het verzamelen van heel veel Wumpa-fruit.

Fijn concept

Crash Team Rumble is in de basis heel eenvoudig: met verschillende personages uit de Crash Bandicoot-wereld ga je met drie medespelers aan de slag om zoveel mogelijk Wumpa-fruit te verzamelen. Het leuke is dat ieder personage ook zijn eigen vaardigheden en mechanieken heeft, waardoor je een personage kunt kiezen dat bij je speelstijl past. Daarbij word je tegengewerkt door vier andere spelers, die hetzelfde doel voor ogen hebben. De arena is daarbij doorspekt met klassieke Crash Bandicoot-platformmechanismen bevat. Zo moet je door kratten draaien en over platforms springen, wat door de tijdsdruk van het wedstrijdelement lastiger is dan je denkt!

Bekijk de trailer van Crash Team Rumble

Vechten maar!

Je weet dat Crash Bandicoot ook wel een vechtersbaasje is. Zo is het verzamelen van het fruit niet het enige doel. Je moet het ook in je doel weten te mikken. En daar ontstaat de chaos! Spelers kunnen een van de drie rollen in hun team op zich nemen: Scorer, Booster of Blocker. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen in het spel, ook al ben je heel slecht met het scoren of neerhalen van je tegenstanders.

Merchandise koop je bij:

Kaarten en relikwieën

Om het spel wat te helpen, kun je gebruikmaken van kaarten en gimmicks. Elke kaart heeft zowel grote als kleine gimmicks, die worden geactiveerd door relikwieën. Boosters kunnen meer relikwieën dragen om die gimmicks te activeren, waardoor het spel een stuk interessanter wordt. Zo kun je met het juiste relikwie bijvoorbeeld de Spirit Guardians van de N. Sanity Caverns activeren, waarmee je gigantische geestversies van jezelf kunt worden om je tegenstanders terug te dringen. Het toevoegen van deze relieken voegt echt een competitief element toe aan het spel.


Ga direct naar Crash Team Rumble op BOL.com.

Recensie over Crash Team Rumble

Crash Team Rumble is een feest om te spelen. Het is een heerlijk competitief multiplayer-platformspel met alle elementen uit de Crash-wereld waar we van houden. Het maakt slim gebruik van bekende en vertrouwde Crash-mechanica uit de platformgames, met veel verwijzingen naar de serie. Ben je nog geen Crash-fan, dan zul je genieten van de grappige elementen in het spel. Minpunt is de betaalde battle pass, waarbij je moet betalen om cosmetische aanpassingen vrij te kunnen spelen.

Score: 8


Info

Crash Team Rumble
Uitgever: Activision
Getest op: PS4
Genre: partygame
Prijs: 40 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.