logo-liggend-wit-donkerblauw

Cowboy komt met nieuwe Cruiser e-bike

Cowboy, ’s werelds meest geavanceerde e-bike merk, heeft de Cowboy Cruiser gelanceerd, een gloednieuw model dat ontwerpelementen bevat voor de meest rechtopstaande en ontspannen zithouding tot nu toe.

Cowboy fiets met Nederlandse zithouding

De nieuwe e-bike is ontwikkeld na feedback van Cowboy’s gebruikers, die vroegen om een meer rechtopstaande ‘Nederlandse’ zithouding voor een betere rijpositie en meer zicht op de weg. In antwoord hierop heeft Cowboy de Cruiser gebouwd, die is voorzien van comfort handvatten op een kenmerkend verhoogd en gebogen stuur om een natuurlijke houding van de handen te verbeteren. Daarnaast is er een nieuw, breder zadel met een groter zitvlak en een verlaagde trapfrequentie om een meer ontspannen rit mogelijk te maken.

De Cruiser weegt 19,3 kg en heeft ook een draadloze telefoonoplader in de cockpit voor altijd toegang tot de Cowboy app, een verwijderbare accu, een Gates carbon riem, spatborden en lekbestendige 47mm Cowboy custom banden. Het nieuwe Cruiser-model is verkrijgbaar in zwart of zand voor de introductieprijs van €2.990.

Fietsnavigatie vernieuwd

De lancering van de Cruiser komt minder dan een maand nadat Cowboy zijn nieuwe en verbeterde in-app navigatie-ervaring aankondigde dankzij de integratie van de toonaangevende locatie- en kaartoplossing – Google Maps Platform, die beschikbaar zal zijn voor alle klanten. De nieuwe fietsnavigatie was het eerste deel van een reeks nieuwe functies die samen met het team van Google Maps Platform worden ontwikkeld om de fietservaring tijdens het fietsen opnieuw uit te vinden. Er worden binnenkort meer geavanceerde functies aangekondigd.

Lees ook ons artikel: Cowboy’s nieuwe navigatie-app

De e-bike die past bij je persoonlijke behoeften

Tegelijkertijd met de lancering van Cruiser kondigt Cowboy ook de naamsverandering van bestaande modellen aan, waarmee het makkelijker wordt voor klanten om de e-bike te vinden die het beste past bij hun persoonlijke behoeften. De originele C4 heet nu Classic en de C4ST (step-through) is nu de Cruiser ST.

Deze denkwijze ligt ook ten grondslag aan de naamsverandering van onze fietsen, wat het voor klanten makkelijker en duidelijker zal maken om het model te kopen dat perfect bij hen past. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen gaan fietsen

Richard Bone, Design Director, Cowboy.

In mei van dit jaar lanceerde Cowboy zijn Retail Partner Network waardoor het voor klanten makkelijker wordt om hun Cowboy fietsen te kopen en te onderhouden bij lokale, onafhankelijke fietsenwinkels in heel Europa. De nieuwe Cruiser zal in de winkels en via het handige Test Rider netwerk van Cowboy beschikbaar zijn om te proberen, te boeken via de website

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.