logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cowboy introduceert nieuwe in-app navigatie voor fietsen

E-bike merk Cowboy heeft aangekondigd dat Cowboy-rijders vanaf dankzij een update toegang hebben tot een verbeterde in-app navigatie-ervaring dankzij de integratie van het gerenommeerde Google Maps Platform.

De integratie van Google Maps Platform markeert het begin van een reeks nieuwe functies die zijn ontwikkeld om de fietservaring tijdens het rijden te herdefiniëren. In de herfst zullen meer geavanceerde functies worden uitgebracht.

Tanguy Goretti, medeoprichter en CTO van Cowboy: “Om onze visie voor de app en de rijervaring te verwezenlijken is het essentieel om samen te werken met de beste partij in navigatie, en dat is Google Maps Platform. Door onze expertise te combineren met de mogelijkheden van Google Maps Platform, willen we één missie vervullen: het verbeteren van de ervaring van stadsfietsers.”

Cowboy-fietsen worden op afstand bijgewerkt, zelfs nadat ze de fabriek hebben verlaten. Dit betekent dat alle bestaande klanten eenvoudig toegang kunnen krijgen tot deze toonaangevende technologie via een in-app-update die slechts 30 seconden duurt.

Lang gevraagde functionaliteit van Cowboy-community

Verbeterde kaartnavigatie was een langverwachte update vanuit de Cowboy-community. Deze innovatie, ontwikkeld met behulp van Google Maps Platform, stelt rijders in staat om nieuwe fietsroutes te selecteren die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften. Bovendien kunnen ze belangrijke informatie in de Cowboy-app bekijken, zoals hun snelheid, batterijduur en verbrande calorieën.

Cowboy heeft connectiviteit altijd centraal gesteld in hun gebruikerservaring. In 2021 waren ze dan ook de eerste e-bikefabrikant die een draadloze oplaadtelefoonhouder in de cockpit integreerde, waardoor gebruikers tijdens het rijden altijd toegang hebben tot de Cowboy-app.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.