logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Counterpart, seizoen 1

Counterpart is een wereldschokkende serie die je alle kanten op neemt in een bizarre wereld. Of moet ik zeggen: Werelden, want in Counterpart, seizoen 1 ontdek je dat die werelden soms in elkaar overlopen en dat mensen elkaar vanuit verschillende dimensies kunnen ontmoeten. Zo ook Howard Silk, die al 30 jaar werkt op het Berlijnse kantoor van de Verenigde Naties. Zijn vrouw ligt al zes weken in coma, nadat ze door een auto is geraakt. Howard brengt haar dagelijks een bezoekje met een verse bos bloemen en een paar voor op de receptie. Hij snakt naar afwisseling en verandering, een nieuwe carrièrestap. Hij wordt echter op zijn vingers getikt door zijn jongere meerdere, die hem zegt dat hij die promotie al lang zou hebben gekregen, als hij daarvoor in aanmerking zou komen.

Vijanden en vrienden

Toch smeult er al iets in Howards leven. IN Counterpart, seizoen 1 ontdekt hij dat er namelijk een soort koude oorlog gaande is tussen zijn Berlijn en het Berlijn uit de andere dimensie. Dat blijkt ook wel wanneer zijn zelfverzekerde en vastberaden versie naar zijn dimensie komt, wanneer hij ontsnapt aan de huurmoordenaar Nadia Baldwin. Nadia heeft het niet alleen voorzien op Howard, maar ook vooral op diens vrouw… waar de tweede Howard natuurlijk ook een zwak voor heeft. Ondanks de Koude Oorlog tussen de twee dimensies werken ze samen om Nadia tegen de houden.

Sci-fi thriller

En zo ontstaat er een bizarre science fiction thriller die zijn weerga niet kent, met belangrijke vragen over hoe karakters ontstaan en hoe ze beïnvloed worden door een omgeving en verschillende omstandigheden. Er zijn genoeg momenten met wat sarcasme en droge humor, maar vooral een sluimerende en duistere sfeer van het Berlijnse landschap.

Ga direct naar Counterpart, seizoen 1 op BOL.com.


Recensie over Counterpart, seizoen 1

CooleSuggesties topper

Counterpart is een intelligente sci-fi thriller met een bizar goede cast en dito acteerwerk. Vooral J.K. Simmons zet twee heel geloofwaardige rollen neer: het zijn echt twee unieke karakters die met elkaar in contact komen, wat natuurlijk ontzettend knap is. Het verhaal steekt goed in elkaar, heeft een fijne opbouw en meer dan genoeg mysteries om je soms achter je oren te krabben.

Score: 9


Informatie

Titel: Counterpart, seizoen 1
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 524 minuten
Genre: sci-fi.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.