logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Costa!!

Je zou misschien denken dat Costa!! een beetje over de top gaat met twee uitroeptekens, maar die duiden op de Romeinse 2, de II. Costa!! is namelijk een ‘revivalfilm’ van de Nederlandse romcom Costa, die in 2001 verscheen. Nu, ruim 20 jaar later, is het aan de dochter van Frida (Katja Schuurman) om de Spaanse Costa onveilig te maken.

Films koop je online bij:

Bekijk de trailer van Costa!!

20 jaar na Costa! komt nu het vervolg: Costa!!

Regisseur Jon Karthaus tekent ruim twintig jaar na het grote succes van COSTA! voor een nieuwe zomerse feelgoodfilm die zich afspeelt rondom de discotheek Costa aan de Spaanse Costa Brava: COSTA!! (met twee uitroeptekens dus). Katja Schuurman maakt opnieuw haar opwachting als Frida en voert een cast aan van een nieuwe generatie filmsterren. Hoofdrollen zijn er voor Abbey Hoes, Stephanie van Eer en Soy Kroon.

Cast

 • Thomas – Roeland Fernhout
 • Monica – Ella-June Henrard
 • Frida – Katja Schuurman
 • Anna – Abbey Hoes
 • Esmee – Lisa Zweerman
 • Raul – Soy Kroon
 • Bibi – Stephanie van Eer
 • Mike – Oscar Aerts
 • Marieke – Zoey Ivory
 • Kay – Sinan Eroglu
 • Trudy – Tina de Bruin
 • Timor Steffens
 • Stewardess – Safrien Duijser

Over Costa!!

Zoals je ziet is er een behoorlijk nieuwe cast aangetrokken voor het ‘vervolg’ op Costa. In Costa II is er ook wat minder tijd voor zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… tenminste, zo lijkt het. COSTA!! richt zich meer op het neerzetten van een zomerse feelgoodfilm. Het verhaal gaat over Anna (de dochter van Frida). Zij reist met haar beste vriendin Bibi naar het spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. De zaak is namelijk in handen van haar vader, Thomas. Maar er blijkt weinig waar van al die prachtige verhalen. Costa is een ingedut tentje, met dikke achterstallige onderhoud en bizar dikke lagen stof (ik bedoel: wat doen al die medewerkers de hele dag?!?). Tot overmaat van ramp blijkt Tomas geld geleend te hebben van een soort maffiakereltje aan de Costa, die hij nodig moet terugbetalen. Anna en Bibi proberen er alles aan te doen om Costa nieuw leven in te blazen, maar heel goed lijkt het niet te werken.

De reddingspoging

Bibi sport echter een propper op het strand die reclame maakt voor de Battle of the Bars, waar ze 25.000 euro mee kunnen verdienen. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Alle personages in de film maken daarvoor een flinke verandering door, met opbloeiende en uitdovende relaties binnen het kliekje. Ook Anna wordt hierin niet gespaard, de muzikale Raul neemt haar mee in zijn wereldje… en daar kan Anna zeker wel aan wennen. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

Over de makers

Het script van COSTA!! werd geschreven door Diederik Jekel en Jon Karthaus die ook de regie op zich neemt. De productie is van NLFilm en Dutch FilmWorks brengt de film in de bioscopen. De film wordt mede mogelijk gemaakt door Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinskifonds met additionele steun van Steunmaatregel Productie.


Ga direct naar Costa!! op BOL.com.

Recensie over Costa!!

Costa is een fijn vervolg op de populaire zomerse feelgood film van twintig jaar geleden. De nieuwe garde laat goed van zich horen en spelen in de regel de rollen vol overgave. Vooral de vrouwen zetten geloofwaardige en aimabele rollen neer, voor de mannen zijn het vooral Mike en Kay die naar de voorgrond kruipen in hun absurdistische karikaturen, die wel zorgen voor een lach, maar eigenlijk nauwelijks passen in het verhaal. Muziek, dans, strand, af en toe een clubbezoek met mooie mensen… Costa heeft voor ieder wat wils. Voor de oude garde is er de moeder van Anna die met de moeder van Bibi met de auto naar de Costa reizen om hun dochters te helpen en op hun eigen manier een heel avontuur beleven.

Score: 7


Informatie

Titel: Costa!!
Uitgever: Dutch Filmworks
Tijdsduur: 97 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweldDrugsgebruik

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.