logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Cortina Washington fietstas/rugzak


Als fietsvolkje lopen we regelmatig tegen praktische problemen op. Want: je wil natuurlijk zoveel mogelijk kunnen meenemen op de fiets. Het liefst met van die grote fietstassen aan je bagagedrager… maar in de schuur is dat alles behalve handig. Bovendien: telkens al je spullen uit je tas pakken als je even ergens naar binnen moet.. .dat is ook niet alles. De oplossing is eenvoudig: een pak-af tas. Een fietstas die je snel op je fiets kunt bevestigen, maar er ook weer in een oogwenk vanaf pakt. Dat is de Cortina Washington zwart reflective rugtas.

Nederlands product

Cortina is een Nederlands merk, dat weet hoe het gesteld is met onze weersomstandigheden. En dat we gewend zijn om door weer en wind toch die fiets te pakken… toch? De Cortina Washington rugtas is dan ook gemaakt van stevig materiaal, dat met polyester is gecoat. Daardoor is hij helemaal waterdicht. Het is bovendien een rolltop rugzak, waarbij je de bovenkant oprolt en vastklikt met een stevige verbinding. Als jij ‘m ver genoeg oprolt, kan er geen druppel water in de tas komen! Maar dat is niet alles. Deze tas heeft nog meer voor je in petto. Zo heeft hij bijvoorbeeld verschillende reflecterende vlakken op de buitenzijde, wat de veiligheid ten goede komt. Want gezien worden als fietser, dat is toch wel erg fijn!

Opbergmogelijkheden

De tas heeft een paar slimme opbergmogelijkheden voor je in petto. Zo zijn er twee opbergvakjes aanwezig met een grote ritssluiting. Aan de zijkant vind je een vak dat met transparant plastic is afgewerkt, zodat je daar je smartphone in kunt stoppen (en zelfs kunt bedienen). Dit vak bereik je vanuit de binnenkant van de tas. Daar vind je ook een fraaie sleeve, die plaats biedt voor een laptop van maximaal 17 inch en tal van kleine accessoires. Deze sleeve bevestig je met klittenband aan het rugpand van je fietstas. Zo kun je hem makkelijk weghalen als je de rugzak wil gebruiken voor grotere voorwerpen. De tas is 39x16x62cm groot (waarbij die 62cm nog een paar meer moet worden opgerold!) en heeft een inhoud van 20 liter.

Dragen of gedragen worden

Het bijzondere van de tas vind je op de achterkant. De twee schouderbanden kun je aan de onderkant losklikken en in het rugpand van de rugzak schuiven, zodat ze niet tussen de spaken kunnen komen. Op de rug vind je ook een vrij forse module met quick release fietstashaken. De fietstashaken zitten in apart vakje die met rits geopend kan worden. Ze blijven dus nergens achter haken als je hem op je rug hebt, maar het wel een vrij forse blok, die je blijft voelen. Het koppelen met je fiets gaat trouwens snel, maar ook veilig. Je trekt een speciaal hengsel naar boven, waarbij de haken zich openen. Zo schuift hij heel soepel over je bagagedrager heen. Onder deze haken kun je een klemmetje omhoogklikken, waardoor hij niet zomaar weggenomen kan worden als je bijvoorbeeld bij een stoplicht staat. Wil je ze losmaken, dan moet je ze met (best wat kracht) eerst losklikken onder de bagagedrager. Voor een ‘perfect fit’ bevestig je de tas ook nog eens met de strook klittenband aan het frame van je fiets. Zo zit hij heel solide op je fiets!


Ga direct naar Cortina Washington fietstas/rugzak op BOL.com.

Recensie over Cortina Washington fietstas/rugzak

De Cortina Washington fietstas wil heel veel bieden. Iets té veel, waardoor het een beetje averechts werkt. De bevestiging aan de fietsdrager is bijvoorbeeld erg goed. Hij zit solide vast, met een goede anti-diefstalbeveilging. Maar: daardoor is het een vrij forse blok geworden, die niet fijn draagt als rugzak. Ook de rugzak heeft prettige schouderbanden, maar die laten zich weer lastig wegstoppen in het rugpand. Het materiaal voelt solide en degelijk aan. De ingebouwde sleeve is praktisch en fraai afgewerkt, met oog voor detail en praktische kleine vakjes. De ritsvakken aan de buitenzijde zijn misschien wat vlak, de toegevoegde waarde van het transparante zijvak zie ik eerlijk gezegd niet – maar wellicht is het voor andere gebruikers een geweldige oplossing. Het is een geschikte tas voor incidenteel rugzakgebruik.

Score: 6


Informatie

Cortina Washington fietstas/rugzak
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 80 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.