logo-liggend-wit-donkerblauw

Cortina E-Lett: de ideale, onderhoudsvrije e-bike voor de stedeling

Cortina introduceert zijn meest sportieve en strakke e-bike tot nu toe: de Cortina E-Lett. Het designteam heeft zich laten inspireren door de single-speed, dat de E-Lett de ideale stadsfiets maakt. Dankzij de trapondersteuning ben je binnen no-time op snelheid. De E-Lett wordt geïntroduceerd met een speciaal hiervoor ontwikkelde koffieblend. Daarmee zorgt Cortina ervoor dat je niet alleen fashionably early, maar ook mentaal scherp op je bestemming aankomt. De Cortina E-Lett is vanaf half maart verkrijgbaar bij lokale fietsenwinkels in het hele land.

E-bike voor de stedeling

De Cortina E-Lett is de eerste sportieve design e-bike voor de stedeling die verkrijgbaar is bij een netwerk van zo’n 300 fietsendealers door het hele land en waar men te allen tijde zorgeloos terecht kan voor vragen en onderhoud. De e-bike is ontworpen vanuit de behoefte van de stedeling die graag op een strak en stijlvol vervoersmiddel wil fietsen voor korte en zorgeloze ritjes in de stad. Daarom is zoveel mogelijk weggewerkt in het minimalistische design. Zo is de accu volledig geïntegreerd in de onderbuis waardoor de e-bike slechts 21,5 kg weegt en je hem dus ook gemakkelijk meeneemt in het openbaar vervoer. Ook snel tot stilstand komen in het drukke stadsverkeer is geen probleem dankzij de hydraulische schijfremmen. Bovendien heeft de Cortina E-Lett een beltdrive in plaats van een fietsketting. Hierdoor beweeg je licht en soepel van A naar B en hoef je je ook geen zorgen te maken over onderhoud.

E-Lett Blend

Omdat fietsen een belangrijk onderdeel is van het ochtendritueel van veel Nederlanders heeft Cortina dit voor de introductie van de Cortina E-Lett verder in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat koffie een belangrijke rol speelt voor de gemiddelde Nederlander die minstens één dag per week buitenshuis werkt. Vooral in de ochtend is koffie drinken voor veel Nederlanders nog steeds een must. Om dus niet alleen fashionably early bij je afspraken te verschijnen met de snelle en betrouwbare Cortina E-Lett, introduceert Cortina ook samen met de Amsterdamse koffiebrander LOT61 de E-Lett Blend: een krachtige koffieblend met smaaktonen van kers, donkere chocolade en karamel, die je zolang de voorraad strekt ontvangt bij jouw lokale fietsenwinkel bij aankoop van de nieuwe Cortina E-Lett.

Anne-Tjitske Mulder, Teamlead Brand, Design & Strategy bij Cortina: “Met de introductie van de Cortina E-Lett en E-Lett Blend spelen we in op wat onze jonge en stedelijke doelgroep belangrijk vindt: de mogelijkheid om zich op een stijlvolle en betrouwbare e-bike door de stad te verplaatsen en thuis rustig op te kunnen starten met een kop koffie van barista-kwaliteit. Door beide met elkaar te combineren, kom je mentaal fris én fashionably early op tijd aan bij je afspraken. De e-bike is onze eerste single-speed en heeft dus geen versnellingen, maar die zul je ook niet nodig hebben: de Cortina E-Lett is volledig afgestemd op gebruik in de stad.”

E-Lett app verrijkt display

Met het display van de Cortina E-Lett zet je gemakkelijk de verlichting aan of uit en is het stroomverbruik zichtbaar. De e-bike kan via Bluetooth verbonden worden met de smartphone van de eigenaar. Door de Cortina E-Lett app te gebruiken, krijg je onder andere meer informatie over je huidige snelheid, kan je een kaart met data en ritinformatie zien en stel je het ondersteuningsniveau in (ECO of sport). Ook beschikt de app over een ‘Bring Me Home’-functie. Hiermee vul je de afstand in die je nog wilt fietsen en wordt de ondersteuning zo geregeld dat je thuis bent voordat de accu leeg is.

Specificaties

De Cortina E-Lett kost € 2.499. Het is mogelijk om de fiets te verrijken met een voor- of achterdrager.

  • Aluminium frame in 50 cm en 57 cm voor vrouwen en 53 cm en 61 cm voor mannen
  • Kleuren: Graphite Black, Squirrel Grey, Pastel Green (alleen beschikbaar voor vrouwen) en Traffic Red (alleen beschikbaar voor mannen)
  • Krachtige 36v en 45Nm Promovec achterwielmotor
  • Geïntegreerde accu, weggewerkt in een zeer dunne onderbuis
  • Single-speed
  • Geïntegreerde verlichting (voor en achter)
  • Hydraulische schijfremmen (voor en achter)
  • Onderhoudsvriendelijke beltdrive

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.