logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Corsair Elgato komt met nieuwe streaming-gear Neo

Elgato, een merk van Corsair, heeft vandaag Neo aangekondigd, een productlijn voor streamers. Deze gadgets combineren hoogwaardige prestaties met plug-and-play-eenvoud. In totaal introduceert Neo vijf nieuwe producten: een microfoon, webcam, LED-lamp, capture-kaart en Stream Deck.

Speciaal voor streamers en webcamgesprekken

Alle vijf zijn ontworpen om activiteiten zoals videogesprekken en livestreams eenvoudiger te maken en werken naadloos op vrijwel elk systeem, inclusief laptop en iPad. Ondertussen levert Neo dezelfde hoge kwaliteitsnormen waar Elgato bekend om staat, waardoor makers en professionals online hun beste zelf kunnen presenteren.

Met Neo zijn we begonnen met de basisprincipes die gebruikers het meest waarderen. Dingen zoals iPad-opname, tikken om te dempen en toegankelijke lichtbedieningen. Vervolgens hebben we hardware en software ontwikkeld rond deze kernbehoeften. Het resultaat is een nieuw soort Elgato-product gericht op een opkomend publiek. Een publiek dat misschien geen complexe technische instellingen wil of nodig heeft, maar online absoluut professioneler en zelfverzekerder wil zijn. We zijn enthousiast om te zien wat deze individuen met Neo kunnen doen.

Julian Fest, General Manager van Elgato

Wave Neo

In tegenstelling tot ingebouwde laptop- of oortelefoonmicrofoons legt Wave Neo stemmen vast met levensechte nauwkeurigheid. Perfect gepositioneerd met de extra hoge desktopstandaard, zorgt Wave Neo ervoor dat luisteraars kristalheldere zang horen, met minder achtergrondgeluiden. Het dempt met een snelle tik en is in een handomdraai te installeren op elk systeem, inclusief iPad, PlayStation en iPhone*. Er zijn nog meer functies ingebouwd, zoals een schuimrubberen popfilter, hoofdtelefoonaansluiting en kabelbeheer. Plus Elgato’s Wave Link-app, zodat presentatoren de mogelijkheid hebben om hun geluid verder te verfijnen. Van vergaderingen tot voicechat, Wave Neo maakt professioneel klinken net zo eenvoudig als het aansluiten en het dempen opheffen.

Facecam Neo

Binnenkort kan iedereen met een gerust hart zijn camera aanzetten. Facecam Neo is een plug-and-play-webcam die de gemiddelde ingebouwde laptopcamera’s overtreft. Het legt dagelijkse vergaderingen en livestreams vast in Full HD met een vloeiende snelheid van 60 fps, zodat kijkers scherpe details en minder bewegingsonscherpte zien. Als HDR is ingeschakeld, blijven presentatoren er helder uitzien, zelfs onder lastige lichtomstandigheden, zoals bij helder verlichte kantoorramen. Facecam Neo kan op natuurlijke wijze op monitoren worden gemonteerd en is in enkele seconden geïnstalleerd. Het heeft een ingebouwde privacysluiter, samen met een gezellig gezichtsveld van 77 graden dat gezichten (en niet achtergronden) centraal stelt. Het wordt zelfs geleverd met de Camera Hub-app, waarmee je desgewenst de beeldinstellingen kunt aanpassen zoals je dat op een DSLR zou doen.

Key Light Neo

Kwaliteitsverlichting is essentieel om er professioneel uit te zien op de camera. Met Key Light Neo kun jij geweldige indruk maken tijdens je videogesprekken, opnames en livestreams. De Key Light Neo straalt een zachte, gelijkmatige gloed uit die huidtinten flatteert, zonder de ogen te belasten. Het beschikt over ingebouwde bedieningselementen, zodat je met één aanraking de helderheid kunt aanpassen en tussen presets kunt schakelen. Key Light Neo kan rechtstreeks op monitoren worden gemonteerd om bureauruimte te besparen, met een optionele ¼-inch schroefdraad die aan vrijwel elke statief of houder kan worden bevestigd. Hij wordt gevoed via USB, maar schijnt nog helderder wanneer hij op een stopcontact is aangesloten, tot 1000 lumen. Het wordt ook geleverd met Elgato’s Control Center-app, voor het aanpassen van de verlichting via een computer, mobiel of Stream Deck.

Game Capture Neo

Geweldige inhoud creëren was nog nooit zo eenvoudig. Game Capture Neo is een probleemloze capture-kaart waarmee gamers kunnen opnemen of streamen als een professional, zonder de beperkingen van het ingebouwde delen van consoles. Het stuurt twee videosignalen vanaf hun console: één signaal tot 4K60 HDR naar een gamingscherm en een ander 1080p60-signaal naar een pc, Mac of iPad via USB. Hierdoor kunnen makers de nieuwste titels in ware natuurgetrouwheid spelen, terwijl ze gameplay vastleggen in de resolutie die het meest wordt gebruikt op Twitch en YouTube. Omdat het met elke video-app werkt, van QuickTime Player tot OBS Studio, past Game Capture Neo op natuurlijke wijze in vrijwel elke workflow van makers.

Streamdeck Neo

De iconische workflowcontroller, opnieuw ontworpen voor alledaagse taken, hoe klein ook. Dit nieuwste Stream Deck-model heeft acht aanpasbare toetsen en een strak ontwerp dat netjes op bureaus past. Het heeft een infobalk om de datum en tijd weer te geven, plus twee aanraakpunten die het navigeren door pagina’s eenvoudiger dan ooit maken. Stream Deck Neo maakt zelfs de meest vervelende routines weer snel en leuk, waaronder:

  • Tekst plakken
  • Bladeren door mappen
  • Muziek beheren
  • Navigeren door dia’s
  • Microfoonaudio dempen
  • Aandelen volgen

Het uitwisselen van acties en het personaliseren van toetsen is net zo eenvoudig als slepen en neerzetten met de Stream Deck-app, gratis voor Mac en pc.

Over de Neo-familie

Neo-hardware heeft makers en professionals nog meer te bieden:

  • Een stijl die inspireert. Met zijn neutrale kleuren en vriendelijke vormen past Neo op natuurlijke wijze in elke ruimte. Het ontwerp helpt afleiding te minimaliseren en de creativiteit te stimuleren, waardoor een samenhangend uiterlijk ontstaat dat prachtig over de apparaten heen vloeit.
  • Groen van ontwerp. Neo is gemaakt van 60% of meer gerecycled plastic en markeert een mijlpaal op Elgato’s pad naar duurzaamheid. De verpakking is 100% plasticvrij en gebruikt minder kleur om materiaalverspilling te verminderen en water te besparen. Een product produceren dat niet alleen beter is voor de klant, maar ook voor de planeet.
  • Technologie die samenwerkt. Wanneer werkruimtes met elkaar verbonden zijn, is het leven eenvoudiger. Met Stream Deck Neo als kern van hun installatie kunnen professionals al hun Elgato-apparaten tegelijk bedienen om snelle, intuïtieve workflows te creëren. Van audio tot video tot verlichting, het is allemaal binnen handbereik, allemaal vanuit één enkele interface.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.