logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Dit zijn de coolste suggesties voor je komende zomervakantie


Heb jij al plannen gemaakt voor je eerstvolgende vakantie buiten Nederland? Er valt zowel binnen als buiten Europa ontzettend veel te beleven. Denk bijvoorbeeld eens na over een zeilboot huren in Griekenland, om van het ene naar het andere Griekse eiland te kunnen varen. Al jaren behoort Griekenland tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Niet voor niets, daar de Griekse eilanden je veel cultuur en ontspanning te bieden hebben. Struin door de knusse steegjes nadat je de zeilboot hebt aangelegd op korte afstand van het strand. Nog weinig ervaring met het gebruik van een zeilboot? Er zijn verschillende organisaties die je reizen in groepen aanbieden, waarbij ieder gezin een eigen zeilboot heeft en eens per paar dagen doortrekt naar een volgende Griekse bestemming. Onderweg word je begeleid bij het onder controle houden van de zeilboot. 

Maak een tocht in een kano rond Scandinavië

Niet alleen het huren van een zeilboot in Griekenland biedt je een unieke ervaring. Hetzelfde geldt voor het maken van een kanotocht in Scandinavië. Kano bijvoorbeeld rond de Noorse of Zweedse kust, waarbij je aan het eind van de dag je kamp opzet op een van de kleine eilanden in dit gebied. Je ervaart hier de rust en ruimte, zoals je deze vrijwel nergens anders binnen Europa vindt. Het is een prachtig gebied, waar je volledig tot jezelf kunt komen. Je bent er één met de natuur om je heen. Om een dergelijke kanotocht te kunnen maken is enige oefening noodzakelijk vooraf. Je hebt een goede conditie nodig om dit meerdere dagen vol te kunnen houden. 

Wandeltocht door de Franse- en Spaanse Pyreneeën 

Nog niet voldoende inspiratie voor een actieve, onvergetelijke zomervakantie buiten Nederland? Kijk in dat geval eens naar de verschillende wandeltochten door de Franse- en Spaanse Pyreneeën. Pak je backpack in, vlieg richting Zuid-Frankrijk of Noord-Spanje en ga van start. Net als voor een kanotocht in Scandinavië, heb je ook voor een trektocht door de Pyreneeën een goede conditie nodig. Zorg daarbij voor de juiste kleding; stevige wandelschoenen en luchtige kleding zijn cruciaal. Onderweg kun je overnachten in verschillende trekkershutten. Wees op tijd met het reserveren ervan, vaak zitten ze al vroeg in het jaar vol. Je bent niet de enige die dit gebied te voet wil verkennen! Welk deel van de Pyreneeën spreekt jou het meeste aan? In plaats van de Pyreneeën zou je ook de Alpen kunnen bekijken. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.