logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Coole puzzelboeken om de zomer door te komen

De zomer is een geweldige tijd. Lekker genieten van de vrijheid en je vrije tijd. Maar soms zit die vrije tijd je ook in de weg. Dan wil je juist even iets om handen hebben. Maar wat? Een nieuwe hobby zoeken is niet zo maar gedaan, en de hele dag gamen of Netflixen is ook niet optimaal. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je te vermaken. Met een gaaf puzzelboek, bijvoorbeeld. Die pak je er zo even bij en leg je zo weer weg. Bovendien houden ze je bovenkamer een beetje scherp – wel zo prettig als je na de vakantie weer actief aan de slag moet!


Recensie over Escape Room Puzzels

Heb je genoeg tijd voor een escape room? Dan is het boek Escape Room Puzzels perfect! Hierin staan een paar escape rooms uitgewerkt voor je, die je alleen of met een paar vrienden kunt oplossen. Let er dan wel op dat je iemand hebt die de teksten een beetje cool kan voorlezen, dat verhoogt de spanning aanzienlijk. De escape rooms zijn ontzettend verhalend geschreven, met genoeg hints om de problemen op te lossen, maar je ook een goede uitdaging te geven. Jammer genoeg zijn de teksten een beetje droog geschreven, met een wat moeilijk gekozen woordenschat. De puzzels zijn heel visueel: sommige puzzels werken prima vanaf papier, andere puzzels zou je liever echt in handen hebben. Al met al een goede poging om Escape Rooms naar de boekenwereld te vervoeren!

Score: 7


Ga direct naar Escape room puzzels op BOL.com.


Recensie over Leonardo da Vinci Puzzelcodex

CooleSuggesties topper

Als er iemand is die in staat was om puzzels te bedenken en op te lossen, is het de Italiaanse uitvinder Leonardo da Vinci wel. Deze grootmeester in alles wat nieuw was heeft zelfs een mooi aantal puzzels en raadsels op zijn naam staan, die hij bedacht tussen zijn schilderwerken, uitvindingen en beelden door. Het sfeervol vormgegeven boek is helemaal in stijl van Leonardo da Vinci: het laat een aantal bekende raadsels zien (zoals de sudoku, ofwel de Leonardo-ku) en een aantal verrassende raadsels en breinbrekers, vaak aan de hand van Leonardo’s kunstwerken en creaties. Erg leuk bedacht en uitgevoerd! Mocht je er onverhoopt niet uitkomen, dan vind je achter in het boek een segment met alle oplossingen. Praktisch!

Score: 9


Ga direct naar Leonardo Da Vinci Puzzelcodex op BOL.com.


Recensie over Denksport Varia Start 1-2**

CooleSuggesties topper

Bij de puzzellboekjes van Denksport denk je misschien aan fanatiekelingen, die zich helemaal kunnen verliezen in een kruiswoordpuzzel of een Zweedse puzzel. Maar ook die fanatiekelingen zijn ergens begonnen! De Varia Start 1-2** boekjes van Denksport zijn briljant voor de beginnend puzzelaar. Ze bevatten een flink aantal verschillende puzzels waar je je tanden in kunt zetten, van de zojuist genoemde Zweedse raadsels en kruiswoordpuzzels tot sudoku’s en Filippines. Handig zijn de combinaties tussen een Zweedse puzzel en een kruiswoordpuzzel met codes, waardoor je aan de hand van de cijfers in de vakjes al letters kunt invullen. Deze puzzelboekjes zijn al sinds jaar en dag een begrip, en dat is niet voor niets. Puzzelen zoals puzzelen bedoeld is!

Score: 9Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.