logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Coole boeken over dieren

Dieren zijn er in alle soorten en maten. Sommigen zijn heel nieuw en pas ontdekt, andere dieren leefden al tijdens de dinosauriërs. Je kunt je dus blijven verwonderen over het dierenrijk. Zeker met interessante weetjes en coole foto’s heb je genoeg boeken waar je heerlijk in kunt bladeren.


Recensie over Het dikke boek van alle bijzondere dieren

CooleSuggesties topper

Dat dieren bijzonder zijn, hoef ik je niet meer te vertellen. In Het dikke boek van alle bijzondere dieren staan er heel wat op een rijtje, uit alle hoeken van de wereld. Vogels, zoogdieren, reptielen… ze lijken volstrekt willekeurig in het boek te zijn geplaatst. Dat maakt het bladeren wel zo leuk. Je vind dieren van dichtbij, als kikkers, vlinders en ijsvogels, tot ver weg, zoals het snavelinsect, de grote rafelvis en het schubdier. Voor in het boek vind je een uitgebreide inhoudsopgave, waarbij je ziet dat ieder dier 2 pagina’s krijgt. Genoeg voor een mooie en sfeervolle foto (vaak als close-up) en een duidelijke illustratie. Als begeleidende tekst vind je leuke en interessante weetjes, samen met wat algemenere achtergrondinformatie. Vooral de foto’s doen het hem in deze mooie uitgave. De goudkleurige bladsnede en goudvernis op de sierlijke kaft maken het echt een bijzonder boek.

Score: 9


Ga direct naar Het dikke boek van alle bijzondere dieren op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over Het dinosaurusboek

CooleSuggesties topper

Ook dode dieren kunnen heel interessant zijn. Kijk maar naar de ongekende populariteit van de dinosauriers, mede dankzij filmsuccessen als Jurassic World en Jurassic Park. In Het Dinosaurusboek kom je oog in oog te staan met deze enorme schepsels. De tekeningen spreken tot de verbeelding, de dieren zijn echt goed in beeld gebracht en komen bijna tot leven. Ze spatten van de pagina’s, waarbij jij ze tot in de kleinste details kunt bestuderen. Het boek bevat veel themapagina’s, zoals een overzicht met verschillende staarten, poten en tanden, over eieren, dinosaurusafweer en een overzicht per dinosaurussoort. Daarnaast is er genoeg aandacht voor de bekende dino’s. In het boek wordt telkens een stukje algemene tekst gegeven en is er rdaarnaast veel te lezen bij de afbeeldingen zelf. Het boek is schitterend vormgegeven en een must-have voor dinosaurusfans en dierenliefhebbers.

Score: 9


Ga direct naar Het dinosaurusboek op BOL.com.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:


Recensie over 10 redenen waarom schildpadden/olifanten geweldig zijn

Wil je iets toegankelijker kennis opdoen? Dan is de reeks ’10 redenen waarom’ een heel leuke insteekhoek. De vrolijk getekende boekjes duiken in de wereld van de olifanten en zeeschildpadden en laten je tien interessante weetjes zien over deze dieren. De boekjes zijn geschreven voor een wat jongere doelgroep (7 a 8 jaar) en vertellen op een leuke manier meer over deze oude beesten. De tekeningen geven een goed beeld van de unieke eigenschappen, de feitjes blijven een beetje op de oppervlakte en zijn soms een tikje vergezocht. Voor jonge kinderen zijn ze echter erg leuk om te lezen. Leuke details zijn te vinden in de paginagrote illustraties: daar worden namelijk ook andere dieren en planten benoemd uit de verschillende leefomgevingen.

Score: 7


Ga direct naar 10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn op BOL.com.

Ga direct naar 10 redenen waarom olifanten geweldig zijn op BOL.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.