logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Altijd het coolste gazon met kunstgras


Kunstgras in je tuin. Sommige mensen zweren erbij, andere hebben hun twijfels. Een ding is zeker: met kunstgras is je gazon altijd groen. In dit artikel lees je alle ins en outs over kunstgras zodat jij je keuze makkelijker kunt maken.

Waarom wel kunstgras?

Kunstgras heeft een aantal belangrijke voordelen. Je hoeft het niet te maaien en het heeft weinig onderhoud nodig. Dat scheelt je veel werk. Als je wel wilt genieten van je tuin, maar weinig tijd hebt om je tuin te onderhouden kan kunstgras een uitkomst zijn. Ook als je veel last hebt van hooikoorts en allergie kan kunstgras ervoor zorgen dat je minder last hebt van klachten.

Waarom geen kunstgras?

Natuurlijk heeft kunstgras ook nadelen. Kunstgras is duurder dan natuurlijk gras. Daarnaast is het natuurlijk geen echt gras en mist de eigenschappen die gewoon gras wel heeft. Kunstgras kan minder fijn voelen aan je voeten en heeft niet dezelfde geur als echt gras. Ook barbecueën kan gevaarlijk zijn met kunstgras. Het kunstgras kan gaan smeulen als er hete asdeeltjes op komen.

Kunstgras op je balkon

Woon je in een appartement en ben je je kale balkon beu? Kunstgras kun je ook prima leggen op een balkon. Zo heb je toch het frisse gevoel van een tuin. Leg je kunstgras op je balkon let er dan wel op dat de afwatering goed geregeld is, zodat er geen water op het kunstgras blijft staan.

Zelf kunstgras leggen

Kun je zelf kunstgras leggen? Ja dat kan, maar het is wel een flinke klus. Het is belangrijk dat je een egale ondergrond hebt voordat het kunstgras gelegd kan worden. Anders kan het gaan verzakken. Verder heb je een onderdoek nodig en is het belangrijk dat de rollen met de vleugrichting allemaal dezelfde kan op liggen. Ook kan het nodig zijn om de kunstgrasrollen eerst op maat te snijden. 

Kunstgras laten leggen

Kunstgras kun je ook laten leggen. Laat je Top Kunstgras leggen door een specialist die alle kneepjes van het vak kent. Natuurlijk betaal je een stuk meer als je je kunstgras laat leggen. Of je kunstgras laat leggen of het zelf legt is een persoonlijke keuze die afhangt van je situatie. 

Wat kost kunstgras?

Kunstgras heb je in verschillende soorten en maten. De kwaliteit ervan loopt uiteen. Je hebt kunstgras dat nauwelijks van echt gras te onderscheiden is en je hebt kunstgras dat gemaakt is van goedkopere materialen en daardoor minder echt lijkt. Grofweg ligt de prijs ergens tussen de 10 en de 40 euro per m2. 

Waar is kunstgras van gemaakt?

Polyethenen zijn grondstoffen voor veel soorten producten. Denk aan shampooflessen, boterhamzakjes en vuilniszakken. Het is ook de grondstof voor kunstgras. Kunstgrasvezels bestaan meestal uit twee soorten materialen, polyethyleen en polypropyleen. Deze materialen zorgen ervoor dat het kunstgras zacht en soepel blijft en goed bestand is tegen allerlei weersinvloeden, zoals kou, warmte en vocht.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.