logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cool de keuken in

Koken … in veel gezinnen is dat de taak voor vrouwen. Geen idee waarom, maar dat rollenpatroon is maar lastig te doorbreken. Ook hier in huis – waar ik dagelijks in de keuken sta – wordt door buitenstaanders (waaronder ook moeder en schoonmoeder) zo maar aangenomen dat mijn vrouw in de potten en pannen staat te roeren. Mis! Maar dat koken, dat doe ik natuurlijk het liefst wel in stijl. En dus gingen we shoppen voor wat coole accessoires – en bij de online shop Radbag.nl voelen we ons als een kind in een snoepwinkel!

Pizzaschaar

Mannenvoer pur sang: pizza. Lekker dik belegd met vlees, tomatensaus en kaas… veel kaas. Bij ons staat regelmatig een versgebakken pizza op het menu, die we geheel naar smaak beleggen. De één wil ham, de ander salami, met of zonder ananas, peer, mozzarella, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt op onze pizza gelegd. En voor het op alle borden terecht komt is het altijd even puzzelen: wie had ook al weer wat? Dan kun je natuurlijk met een pizzasnijder aan de slag, maar eerlijk gezegd is dat niet altijd handig. Onze pizza is namelijk een bakplaat groot. Als ondergrond gebruiken we een siliconen mat. En die houd niet zo van scherpe voorwerpen? De oplossing? Knippen! Met deze schaar kun je meteen mooie punten maken: ze blijven netjes op het plateau liggen.

Bacon & eggs in een handomdraai

Niet heel erg cool, maar wel super lekker én handig. Zo sta je nooit meer de klunzen in de keuken om ’s ochtends een gebakken eitje met bacon klaar te maken. Dit apparaatje stop je in de magnetron, die doet al het werk voor je. Je begint met het bakken van de bacon. Leg die dus eerst in het bakje, plaats het eierschaaltje er weer op en zet het in de magnetron. Na 45 seconde op vol vermogen haal je ‘m er uit, breek je daar je ei in het bakje en zet je hem 2,5 minuut op half vermogen weer terug. Toegegeven: een perfect gebakken eitje wordt het niet – maar het is wel een mooi rond gekookt eitje – en lekker is het zeker wel! Handig detail: na gebruik kan alles in de magnetron. Dat is wel zo prettig, het apparaatje bestaat namelijk uit nog al wat onderdelen…

Baby Nessie thee-ei

Je bent nooit te oud om te spelen, nooit te stoer om af en toe gek te doen. Speel dus je eigen avontuur tijdens het zetten van een kop thee met dit Baby Nessie thee-ei! Of dat nu een avontuur is van het mysterieuze monster van Loch Ness of een zeventiende deel van Jurassic Park: dat laten we helemaal aan jou. Het thee-ei is van siliconen. Je kunt Nessie makkelijk doormidden plukken om hem te vullen met een lepeltje losse thee. Zowel aan de onderkant als aan de bovenkant zitten gaatjes, waardoor de thee zich goed verspreid door je kop. Ook het schoonmaken is een eitje (ha: thee-ei, eitje, vat je ‘m?) omdat het oppervlak wat je moet schoonmaken goed bereikbaar is. Houd wel een schoteltje bij de hand om Nessie op het droge te zetten als je thee sterk genoeg is!

Perfect beslag

De cupcake beslagproportioneerder is een handig apparaat voor de wat minder handige koks, die daarna op hun kop krijgen omdat het zo’n zooitje is. Het werkt super eenvoudig. Beslag in de kom, optillen en het handvat inknijpen. Onder in de kom opent dan een schuifje waardoor het beslag naar buiten loopt. Knijp je niet meer in het handvat, dan stopt de toevoer van beslag. Easy as that. Je kunt hem gebruiken voor dunner beslag, zoals muffins, cupcakes (met gesmolten boter of olie werkt het beste) en natuurlijk poffertjes- of pannenkoekenbeslag! Voor dikker beslag werkt het niet zo fijn – het beslag moet wel echt soepel van je lepel aflopen, anders kom je in de problemen. Minpuntje: je kunt niet mixen in de kom. Twee kommen afwassen, dus, maar het scheelt je een rommeltje in de keuken.

Wild Dining borden

Beestachtig lekker eten moet je wel een beetje leuk aankleden. De Wild Dining borden zijn voorzien van een grappige dierenafbeelding: een panda, een gorilla, een panda of een giraffe, in jongens- en meisjesmotieven. Vanaf daar kun je helemaal los met al je ideeën en suggesties: verkleed het bord door je aap pastahaar te geven en een tomatenneus, of verberg het dier zodat het tevoorschijn komt als een soort voedsel-krasblok. Je kunt er alle kanten mee op. De borden zelf zijn van degelijk keramiek en netjes afgewerkt. Tot nu toe blijven de opdrukken ook goed in tact, ook al gaan ze dagelijks in de vaatwasser.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.