logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gadget review: Under Control ii-Con controller voor Nintendo Switch

Sinds we een Nintendo Switch in ons bezit hebben, is de keuze qua games en de gamemogelijkheden een stuk groter geworden. Nu moet ik zeggen dat we de Switch ook regelmatig uit de houder pakken om er lekker op de bank mee te gamen, zoals we ook met de smartphone of tablet doen. Een nadeel zit er echter wel aan het telkens wisselen van de manier van gamen: je moet telkens de controllers wisselen! Dan weer op de zijkant van je console, dan weer in de grip, dan weer los, voor bijvoorbeeld Fitness Boxing of Ring Fit… dat kan anders. We kregen van GameBrands.nl een set Under Control ii-Cons in een stoer Pokémon-motief toegestuurd voor een review… en waren meteen verkocht voor het gebruiksgemak!

Uitgesproken modellen

De Under Control – Nintendo Switch ii-con Controller Pokeball hebben ten eerste een heel uitgesproken uiterlijk. Ze zien er opvallend uit, met het Pokeball-motief en de forse vormgeving. Dat zijn ook meteen de redenen waarom we vrijwel direct verknocht waren aan deze controllers: ze hebben niet alleen karakter, maar liggen ook een stuk fijner in de hand dan de standaard, hoekige en compacte Nintendo JoyCons! De afgeronde hoeken en de opbollingen zorgen voor een fijnere grip, zowel aan de controller zelf als de ii-Dragonnes, de houder voor beide ii-Cons. Natuurlijk mag een draagkoordje niet ontbreken, maar het is aan jou of je ze wel of niet gebruikt.

Full featured

Helaas komt die prettige vorm ook met een kleine prijs: ze passen namelijk niet meer in de originele Nintendo Controllergrip, waardoor je deze ii-Cons niet kunt omtoveren tot een normale controller. Wel sluiten ze perfect aan op het scherm zelf, waardoor je meteen een solide grip hebt op je console wanneer je deze in handheld modus gebruikt. Op die kleine beperking na zitten deze controllers tjokvol functies: ze beschikken over 3D joysticks en een slim gekozen knoppenlayout, die is gebaseerd op de oude GameCube controllers. Ze hebben bovendien een vibratie functie, wat extra effecten oplevert tijdens het gamen. Natuurlijk beschikken de controllers over een bewegingsgevoelige sensor, zodat je ze kunt gebruiken voor games die draaien om beweging. De controllers hebben een ingebouwde accu met een levensduur van 6-10 uur.


Recensie over Under Control ii-Con controllers voor Nintendo Switch

Wissel je regelmatig van manier waarop je gamet met je Nintendo Switch? Dan heb je al een streepje voor als je een extra set controllers binnen handbereik hebt. Je hoeft dan namelijk niet telkens de controllers te verwijderen en aan te passen. Deze controllers hebben een briljante grip, veel fijner dan de merk-eigen controllers. Ze bieden iets meer weerstand als je ze aan het scherm wil bevestigen, maar zitten daarentegen wel wat steviger vast – en die weerstand kan ook de ‘nieuwigheid’ zijn. Je kunt deze controllers opladen via een USB-poort en zijn daarmee ideaal als tweede set, los van de controller. Ze voelen degelijk aan, alle acties reageren direct en werken soepel. Game on, waar je ook bent!

Score: 8


Informatie

ii-Con controllers voor Nintendo Switch, Under Control
Meer weten?
Prijs: 59.99 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.