logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Content Playbook, Carolien Vader

Content maken is een vak. Er zijn zo veel elementen waar je rekening mee moet houden, het is belangrijk om de juiste keuzes te maken. Die vlieger gaat op voor het maken van tijdschriften en kranten, maar ook voor online media, zoals blogs of Instagram-accounts! Voor alles wat te maken heeft met content, heeft te maken met belangrijke keuzes.

Kiezen uit al je kwaden

Wanneer je gaat nadenken over je content, zijn er nog al wat zaken waar je rekening mee moet houden. Denk daarbij aan je doelgroep en hoe je die aanspreekt, maar ook over de insteek die je wil en de manier waarop je die insteek toepast. En dan heb je nog over jouw identiteit, hoe wil jij dat je lezers je zien? Pas als al die elementen op elkaar aansluiten, dan pas wordt je medium een absolute hit. Een lief tijdschrift voor meisjes met onderwerpen als eenhoorns zal een stuk beter lopen als een tijdschrift voor meisjes dat gaat over houtbewerking met kettingzagen en monstertrucks!

Denken en evalueren

Het boek Content Playbook draait over het maken van een playbook, over het maken van een planning. Het neemt je stap voor stap mee door alle processen en keuzes die je moet maken, zodat alle elementen in ieder geval de nodige aandacht hebben gekregen. Het is geen succesgarantie, maar zorgt wel voor een bewuste positionering en een goede start voor jouw contentplanning.

Ga direct naar Content Playbook op BOL.com.

coole suggesties topper staand

Recensie over Content Playbook

CooleSuggesties topper

Ben je actief bezig met het maken van content? Dan moet je goed nadenken over je planning en je inhoud. Alles moet op elkaar aansluiten. Het boek neemt je mee langs alle aspecten, op een zakelijke en uitgebreide manier aan je uitgelegd. Door het boek heen staan een aantal praktijkvoorbeelden omschreven, die de inhoud meer handen en voeten geven. Schrijfster van het boek, Caroline Vader, is immers al 20 jaar actief in de wereld van publishing, zowel aan het roer, maar ook als adviseur. Genoeg kennis en ervaring aan boord!

Score: 9


Informatie

Content Playbook,
Illustrator: nvt
Uitgever: Lev., 256 pagina’s, paperback.
Vanaf: 18+ jaar. ISBN: 9789400511163. Prijs: 20.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.