logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Confessions of a teenage serial killer: De Beschermengel, Bjorn van den Eynde


Confessions of a teenage serial killer moet een serie worden met … nou ja – je raad het al: tieners in de moordmodus. Het eerste deel uit deze reeks heet De Beschermengel. Als je weet dat het geschreven is door Bjorn van den Eynde, die ook achter talloze filmscripts én de boekenserie Team Mortis zit, weet je dat je een gedegen boek in handen hebt.

Verstoord gezelschap

In Rocher de Bohanan wordt je meteen in het diepe gegooid, wanneer de zoon van een invloedrijke man wordt vermoord. Yanis Fournier (18) wordt met drie messteken om het leven gebracht. Op zijn borst staat ‘Ne la touche pas’ geschreven. Maar door wie? Een week eerder had de onopvallende en onpopulaire Alix Vexin-Blanc (16) een erg onaangename aanvaring met Yanis. Door de gebeurtenissen komt ze plots ongewild in de spotlights te staan. Probeert iemand haar te beschermen? En is die persoon bereid om daarvoor te doden?

Seriemoordenaar

Niemand kan raden of het bij één slachtoffer zal blijven. Slaat de moordenaar straks opnieuw toe? En kan Alix er wel zeker van zijn dat ze zelf ook veilig is voor haar mysterieuze ‘beschermengel’? ‘Ik ben niet trots op wat ik gedaan heb. Misschien heb ik zelfs spijt. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet opnieuw zal doen.’ Vanuit verschillende oogpunten, waaronder ook de politie, bekijk je de zaak en ga je op onderzoek uit. Langzaam maar zeker komen er steeds meer veronrustende feiten naar voren.


Ga direct naar Confessions of a teenage serial killer: De Beschermengel op BOL.com.

Recensie over Confessions of a teenage serial killer: De Beschermengel

Hoewel ik telkens smul van de Team mortis-boeken, kon Confessions of a teenage serial killer: De Beschermengel me wat minder bekoren. Wellicht komt dat door de taalbarrière die wordt opgeroepen door het Frans/Nederlandse taalgebruik, de Vlaamse zinssnedes die wat prominenter naar boven komen of het geheimzinnige sfeertje dat er omheen hangt, maar het tragere tempo draagt daar ook zeker zijn steentje aan bij. Het verhaal is spannend en een tikje creepy, Het plot heeft bovendien een paar verrassingen voor je in petto!

Score: 6


Informatie

Titel: Confessions of a teenage serial killer: De Beschermengel
Auteur:
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 216
Type boek: Paperback
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789464018905
Prijs: 17.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.