logo-liggend-wit-donkerblauw

Passen compressiesokken het beste in wandelschoenen?


Het is niet ongewoon om atleten in verschillende sporten verschillende versies compressiesokken of zelfs compressiemouwen te zien dragen. Compressiesokken kunnen het herstel bevorderen, daarom zijn ze een goede keuze. Maar is het dan ook slim om ze te dragen tijdens het wandelen?

sockwell walking 3x1 f52a366c bd0d 4443 9744 efa355b1935b 1920x533 crop center 1

Compressiesokken – of compressiekousen – zijn gespecialiseerde sokken die zachte druk uitoefenen op je benen en enkels. Ze kunnen helpen de bloedstroom van je benen naar je hart te verbeteren. De kans is groot dat je wel eens compressiekousen gezien hebt. Maar als je ze nog nooit hebt hoeven gebruiken, is er waarschijnlijk veel dat je er niet over weet.

De juiste compressiekousen voor jou kiezen

Zelftesten is een prima manier om uit te vinden welke compressiekousen je voeten zullen helpen en op welke druk ze ingesteld moeten worden, zodat de doorbloeding niet gedeeltelijk onderbroken wordt, maar goed genoeg om voetongemakken te verbeteren.

Het is ook belangrijk om verschillende stijlen compressiekousen uit te proberen, want sommige mensen geven de voorkeur aan strakke kousen, terwijl anderen ze liever wat losser hebben. De beste manier om aan steunkousen te komen is contact op te nemen met een arts of verpleegster die ze voor patiënten gebruikt heeft.

Compressiesokken zijn geschikt om mee te wandelen

Compressiesokken zijn goede wandelsokken. Het dragen van compressiesokken heeft voor sporters en wandelaars een voordeel heeft en dat is bescherming. De materialen waarvan compressiesokken gemaakt zijn, zijn meestal dikker dan een gewone sok. Op deze manier beschermen ze de huis en houden ze de voeten warm en droog.

Tips voor nieuwe dragers

Als het de eerste keer is dat je compressiesokken draagt, maar je vindt het oncomfortabel als je ze overdag draagt, is het prima om ze uit te doen. Soms moet je je eraan aanpassen als je ze oncomfortabel vindt, zoals wennen aan een nieuw paar schoenen.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.