logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Coming 2 America

Coming 2 America is vanaf 5 maart 2021 te zien op Prime Video. Het is een vervolg op Coming to America uit 1988. In het weelderige en koninklijke land Zamunda maken de pasgekroonde koning Akeem (Eddie Murphy) en zijn vertrouwde vertrouwelinge Semmi (Arsenio Hall) aan een gloednieuw hilarisch avontuur mee. Een avontuur waarbij zij over de hele wereld reizen, van hun grote Afrikaanse land naar de stad Queens in New York – waar het allemaal begon. Het is een feest van herkenning, met ontzettend veel terugkerende sterren en heel wat nieuwe beroemde spelers. Maar is deze film beter dan het eerste deel?

streaming-banner-prime-video

Cast van Coming 2 America

 • Koning Akeem – Eddie Murphy
 • Semmi – Arsenio Hall
 • Lavelle – Jermaine Fowler
 • Lavelle’s mother – Leslie Jones
 • Reem – Tracy Morgan
 • Meeka – KiKi Layne
 • Lisa McDowell – Shari Headley
 • General Izzi – Wesley Snipes
 • Jaffe Joffer – James Earl Jones
 • Cleo McDowell – John Amos
 • Bopoto – Teyana Taylor
 • Imani Izzi – Vanessa Bell Calloway
 • Oha – Paul Bates
 • Mirembe – Nomzamo Mbatha
 • Omma – Bella Murphy

Eddie Murphy speelt in Coming 2 America niet alleen prins/koning Akeem, maar ook Clarence en Saul in de kapperszaak en zanger Randy Watson.
Arsenio Hall neemt in Coming 2 America niet alleen de rol van Semmi op zich, maar speelt ook Morris in de kapperszaak, dominee Brown en de sjamaan/waarzegger Baba.

Bekijk hieronder de trailer van Coming 2 America

Het verhaal van Coming 2 America

Zoals je kunt zien in de trailer, heeft Prins Akeem een ​​zoon die hij in Amerika heeft verwerkt. Het is even puzzelen geweest voor de scriptschrijvers, maar de filmmakers passen dit achteraf in het verhaal door die nachtclubscène in de eerste film opnieuw te bewerken, die met MC Peaches en die vrouw die de duivel aanbad. Semmi ontmoet Mary Judson en samen smeden ze het plan om een dronken Akeem terug naar Mary’s huis te slepen. Mary krijgt Akeem zo high dat hij zich niet meer kan herinneren wat er met hem is gebeurd en voila, je hebt een moment waarop niemand iets wist. Daaruit komt Lavelle voort, de bastaardzoon die troonopvolger van Zamunda zal worden. De koning en zijn vrouw hebben namelijk enkel meiden voortgebracht! En zoals Akeems vader, koning Jaffe Joffer (James Earl Jones) heb om het art drukte is een troonopvolger heel belangrijk. Hij ligt letterlijk op zijn sterfbed en is bang dat zijn enige zoon zo zacht is dat hij binnen een week zal worden vermoord door de leider van Zamunda’s rivaliserende natie, Nextdoria. Dat legendarische land wordt geregeerd door generaal Izzi (Wesley Snipes), de broer van Imani Izzi, de vrouw waarmee Akeem in de eerste film verloofd was. Ja, ze blaft nog steeds als een hond en springt op één voet.

Voorspelling

De sjamaan van Zamunda, Baba (opnieuw Arsenio Hall) verkondigt dat er een profetie waarin een mannelijke erfgenaam wordt onthuld, sleept Akeem Semmi terug naar Queens om Lavelle te zoeken en op te halen. Alle Judsons, inclusief vaderfiguur oom Reem geloven Akeem direct zodra ze beseffen hoe rijk hij is. Zodra Lavelle in Zamunda is aangekomen, draait Coming 2 America om zijn nieuwe held en speelt het verhaal zich af in Zamunda. Dat werkt niet zo goed als het origineel. Queens is een echte plek, en de buurt waarin Akeem zich bevond was vol met personages, locaties en situaties die bekend zouden voorkomen. De humor in Coming to America ​​kwam voort uit Akeems naieviteit als hij door een wereld liep die we al kenden en op een grappige manier reageerde. In deze film ontbreekt die herkenbare humor. Bovendien is Lavelle is geen prins Akeem.

Kledingkeuze

Let ook vooral op de kleding in de film. Die is namelijk verzorgd door Ruth E. Carter, die in 2019 een Oscar won voor het creëren van de mode van Wakanda. Het is alleen maar logisch dat je een vleem daarvan terugziet in de kleding van Zamunda, het andere fictieve Afrikaanse paradijs we kennen uit Coming to America. Onder haar meesterlijke leiding ziet iedereen in Coming 2 America ​​er spectaculair uit, van de aanstaande koning Prins Akeem tot de vrouwen die rozenblaadjes werpen, opnieuw geleid door Garcelle Beauvais.


Recensie over Coming 2 Amerika

Coming 2 Amerika is een leuk vervolg op het eerste deel, maar mis de originaliteitsfactor. De film weet te imponeren met een flinke kist aan steracteurs en beroemde cameos, verwijzingen naar de eerste film en een geweldige opkomst van terugkerende spelers. Het verhaal is niet heel erg sterk, maar weet genoeg te dragen. Bereidt je vast voor op een flinke dosis absurde humor, verrassende grappen en een aantal seksistische grappen, ondanks de girl-power-vibe die de film probeert uit te stralen.

Score: 7


Informatie

Titel: Coming 2 Amerika
Uitgever: Amazon
Tijdsduur: 110 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.