logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Comida Mexicana, Rosa Cienfuegos

comida mexicana

In Nederland is de Mexicaanse keuken flink in opmars. Nou ja – de varianten die je uit een pakje uit de supermarkt haalt. De Nederlandse Mexicaanse keuken is dan ook een afgeleide hiervan. Luxere versies, die de smaak van die pakjes proberen te evenaren. Tja. Zo kan het natuurlijk ook, maar ik ga altijd liever naar de basis. Dat is precies wat Comida Mexicana doet: het staat vol echte, authentieke Mexicaanse recepten!

Authentiek en smaakvol

Als je door de recepten bladert, loopt het water me al in de mond. Alles ziet er zo lekker uit! De recepten worden vergezeld door paginagrote afbeeldingen van het resultaat. Als je dan kijkt naar de gebruikte verse ingredienten beginnen mijn handen dan ook te jeuken om er recepten uit te proberen. Die zijn ingedeeld in verschillende hoofdstukken:

  • Snacks
  • Garnacha’s
  • Taco’s
  • Tamales
  • Torta’s
  • Fruto de mar
  • Desserts
  • Basis

Binnen deze hoofdstukken leer je een aantal van de meest kenmerkende Mexicaanse gerechten kennen… op zijn Mexicaans! Haal de pepers en de pannen dus maar te voorschijn en bereid je voor op het maken van verschillende verse basisrecepten, die je in verschillende momenten door de dag heen kunt gebruiken.

Uitdaging

De recepten van de Comida Mexicana zijn helemaal niet moeilijk om te maken, hoewel er een aantal tussenstaan die een flinke tijd moeten stomen of stoven. De tamales moeten uiteraard worden gestoomd en er staan verrassend veel recepten in die de frituurpan mogen bezoeken (geen idee dat frituren zo populair was in Mexico!). Maar er huist ook een uitdaging in deze recepten: je zult lang niet alle ingrediënten kunnen vinden in de standaard supermarkt! Zo heb je voor de tamales bladeren nodig van suikermais of bananenbladeren, die je naar alle waarschijnlijkheid zult moeten bestellen.

Basisproducten

Het gave van dit kookboek is wel dat je heel wat basisrecepten in handen hebt. Je leert hoe je tortilla’s maakt, maar ook lekker pittige bonenmengsels en salsa’s, sauzen en smaakmakers, die je te pas en te onpas kunt gebruiken in je gerechten.


Ga direct naar Comida Mexicana op BOL.com.

Recensie over Comida Mexicana

Als het gaat om buitenlands eten, gaat er niets boven boeken die door ervaringsdeskundige geschreven zijn. Niet door Nederlandse koks die proberen een smaak te evenaren, maar een boek waarbij je de authentieke smaken krijgt voorgeschoteld, die nog niet verNederlandst zijn. Comida Mexicana is zo’n boek, vol Mexicaanse gerechten. Naast kleurrijke foto’s speelt een kenmerkende worstelaar een grote rol in het boek. Op iedere pagina komt deze vrolijke snuiter wel terug. Niet alle ingrediënten zijn even makkelijk verkrijgbaar, maar het feit dat je bij het lezen van dit boek zin krijgt om stad en land af te struinen zegt al genoeg.

Score: 8


Informatie

Titel: Comida Mexicana
Auteur:
Uitgever: Good Cook
Aantal pagina’s: 224
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789461432520
Prijs: 25.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.