logo-liggend-wit-donkerblauw

Comic review: De kracht van Atlantis 1 en 2

De kracht van Atlantis

De Kracht van Atlantis is een comic die bestaat uit twee delen – maar die je ook gezamelijk kunt kopen met een fraaie korting. Het is een strip die je eerlijk gezegd moet leren waarderen. Het duurde even voor ikzelf in het verhaal kwam en het verhaal ten volste kon appreciëren. De Kracht van Atlantis is een ietwat merkwaardige strip in twee delen. De reeks is aan de ene kant een hommage aan de wereld van de luchtvaart, aan de andere kant een spannende race tegen de klok om een wetenschappelijke ontdekking als eerste in handen te krijgen – je raadt het al: de mysterieuze krachtbron waar ze in Atlantis gebruik van maakten.

Gekke professor

Het draait in De Kracht van Atlantis niet alleen om de vele vliegtuigen die de revue passeren en meer dan genoeg aandacht krijgen in deze miniserie comics. Het eigenlijke verhaal draait om een gekke professor, die de geheimen van Atlantis wil ontrafelen om de wereld in zijn macht te krijgen. Daarvoor moeten de raadsels van de wereld eerst ontrafeld worden, waar onze jonge held James Montfort een stokje voor moet steken. Deze jonge en zeer getalenteerde piloot reist in zijn nieke caleocopter de wereld rond, om te voorkomen dat de geheimen van Atlantis wereldkundig worden gemaakt – en natuurlijk voordat ze in de verkeerde handen vallen. Daarbij kan hij rekenen op de telepathische hulp van Tibetaanse monniken.

De wereld rond

Het verhaal speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Naast de beslommeringen en de spanning van de oorlog wordt je in een sneltreinvaart meegenomen door een scala aan vliegtoestellen, al dan niet echt bestaand. Dat maakt het een feest voor fans van vliegtuigen en techniek. Maar dat is niet alles, want dankzij het vele gebruik van vliegende voertuigen is het ook mogelijk om in no-time de wereld rond te vliegen. Je reist dan ook de hele wereld over, op zoek naar puzzelstukjes die het mysterie van Atlantis zullen ontrafelen. Van de mysterieuze ijsvlaktes in het Noorden tot aan de piramides in Egypte, oude tempels en mystieke machten… alles komt voorbij.


Ga direct naar De Kracht van Atlantis op BOL.com.

Recensie over De Kracht van Atlantis

De Kracht van Atlantis is een bijzonder tweeluik over techniek, mysterie, legendes en science fiction. Het is duidelijk dat de tekenaar van deze reeks meer bedreven is in het tekenen van techniek en landschappen, in plaats van mensen – persoonlijk stoorde ik me best wel aan de slordige lijnen waarmee gezichten vorm worden gegeven, aangezien de expressies daarvan verloren gaan. De verhalen zijn sfeervol en nemen soms in vaart af door een overmaat aan uitleg over de verschillende legendes en vertellingen van professoren, maar de avonturen over de hele wereld maken dat weer voor een deel goed. Het is fantasierijk, de koppeling tussen verschillende legendes (en conspiracy theories) is goed gelukt.

Score: 7


Informatie

Titel: De Kracht van Atlantis
Auteur:
Illustrator: Bruno Marchand
Uitgever: Silvester strips
Aantal pagina’s: 48
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789463067140
Prijs: 19.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.