logo-liggend-wit-donkerblauw

Comfortabel de feestdagen doorkomen? Zo lukt dat!


De feestdagen komen eraan. Het is voor veel mensen een bron van stress, terwijl de feestdagen eigenlijk gezellig en ontspannend zouden moeten zijn. Hoe drukker je je maakt, hoe oncomfortabeler de feestdagen uiteindelijk zijn. Hoe kun je er nu juist voor zorgen dat je de dagen op relaxte wijze doorkomt? Met de onderstaande tips moet het lukken.

gezelligheid knus

Comfortabele kleding dragen

Heb je het idee dat je met de feestdagen altijd maar strak in pak moet? Als je het leuk vindt om dat te doen, hoef je je natuurlijk door niemand tegen te laten houden. Maar als je het eigenlijk maar veel gedoe vindt, is het heus geen verplichting. Kies liever voor een comfortabelere outfit, waarin je jezelf kunt zijn. Dat straal je op die manier ook nog eens uit! En je kunt er nog altijd mooi uitzien. Draag bijvoorbeeld een fraai vest heren, van fijngebreid wol en in een elegante zachte of donkere kleur. Dat kan prima aan de dinertafel! En zo blijf je ook direct lekker warm. Nog een optie? Ga op zoek naar mooie heren truien, bijvoorbeeld met een col of een kabelpatroon. Dat staat hartstikke goed!

Weinig verplichtingen met de feestdagen

Probeer te voorkomen dat je agenda bomvol staat met de feestdagen. Als je hoofd hier niet naar staat, heb je er eigenlijk helemaal geen behoefte aan. Houd het bij maximaal één activiteit per dag: combineer bijvoorbeeld geen brunch bij de familie met een diner bij vrienden. Het maakt namelijk dat je de hele dag stress ervaart – en dat is zonde. Wees eerlijk en durf je grenzen aan te geven. Je kunt simpelweg niet overal bij aanwezig zijn, en je hoeft dit niet als een verplichting te ervaren. Er zal misschien teleurgesteld worden gereageerd, maar dat moet je dan maar voor lief nemen. Het is belangrijker dat je de feestdagen op ontspannen wijze door kunt komen, als je hier behoefte aan hebt.

Momenten van ontspanning

Probeer dus wat vrije momenten in te lassen tijdens de feestdagen. Wat je op deze momenten kunt doen? Dat is helemaal aan jou om te bepalen! Kies er in ieder geval voor om te ontspannen. Ga thuis een boek lezen, een serie kijken of gamen. Neem een bad of kruip onder een plaid op de bank. Slaap wat uren bij. Maak een lange wandeling. Drink een kop koffie of ga uiteten in de stad. Om maar wat voorbeelden te noemen ter inspiratie!

Telefoon aan de kant leggen

Een andere factor die ons stress kan geven bij de feestdagen? Dat is onze telefoon. Van een eindeloze stroom aan appjes van bekenden tot updates op social media waar je FOMO van krijgt: je wordt er niet vrolijk van. Leg je telefoon daarom zeker af en toe een paar uur weg. Zo ben je pas echt lekker vrij.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.