logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Vier nieuwe Nederlandse titels: Comedy Club, Donnie op de Monnie, Over Grenzen en Dutch Wheels

In december 2021 brengt Prime Video in Nederland exclusief een aantal nieuwe comedy- documentaire- en entertainment formats, met in de hoofdrol onder meer Arjen Lubach, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Guido Weijers, Roué Verveer en de razend populaire rapper Donnie. De vier nieuwe Nederlandse titels zijn: Comedy Club, Donnie op de Monnie, Over Grenzen en Dutch Wheels. Deze titels zijn een aanvulling op het royale aanbod aan films en series dat momenteel in Nederland via Prime Video zonder extra kosten beschikbaar is bij een Prime lidmaatschap van €2.99 per maand.

streaming-banner-prime-video

Comedy Club

In Comedy Club zien we wat er gebeurt als je zes top-cabaretiers carte blanche geeft om hun eigen comedyshow te maken, zonder enige restrictie. Populaire Nederlandse cabaretiers als Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino en Roué Verveer geven hun grappigste, vreemdste en ongewone kijk op mens en maatschappij, stuk voor stuk opgenomen op hun favoriete podium in Nederland. De zesdelige serie, geproduceerd door NewBe, start op 3 december exclusief op Prime Video.

Ik verheug me op de samenwerking met Jacomien, Head of Dutch Originals, de Nederlandse Prime Video kijkers een fantastische selectie films en series te bieden, zowel internationaal titels als van eigen bodem.

Kaja Wolffers, Head of Content Acquisition Benelux

Donnie op de Monnie

In Donnie op de Monnie duikt de sympathieke rapper Donnie in de jetset lifestyle van de rijken door mee te lopen in het leven van mensen die – vaak al heel jong – een jaloersmakend fortuin hebben vergaard dankzij hun ongewone talent en ondernemerszin. In deze openhartige en onthullende show zien we hoe Donnie zich ontspannen onderdompelt in de levens van voetbalsterren, YouTubers, rappers, influencers, modellen, topondernemers, muzikanten en sociale stijgers om te kijken of het deze sterren echt alleen maar om het geld gaat – of misschien wel om iets heel anders. Terwijl Donnie zich verwondert over het luxeleven van zijn gastheren en gastvrouwen geniet hij volop van hun enorme villa’s, peperdure auto’s, juwelen, designer kleding, tripjes naar Dubai en het schijnbaar zorgeloze bestaan dat daar bij lijkt te horen. Terwijl Donnie alle overdaad observeert probeert hij uit te vinden hoe het écht voelt om zo rijk te zijn én of geld nou echt zo gelukkig maakt. Donnie op de Monnie wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is vanaf 1 december exclusief beschikbaar op Prime Video.

streaming-banner-prime-video

We zijn er op gericht om de broedplaats te zijn van lokaal talent en kunnen niet wachten om met de filmindustrie en partners samen te werken om de komende jaren onderscheidende, Nederlandse content van topniveau te brengen.

Jacomien Nijhof, Head of Dutch Originals
Bekijk hier alvast de trailer van Donnie op de Monnie

Over Grenzen

De vierdelige serie Over Grenzen onthult de sleutelrol die Nederland en België spelen in de wereldwijze drugsindustrie. De serie verkent de ondergrondse strijd tussen gespecialiseerde politie-eenheden en machtige ondergrondse drugskartels en onderzoekt hoezeer deze lucratieve bedrijfstak inmiddels is doorgedrongen in alle lagen van de maatschappij. Het gevecht dat de drugshandel levert om Europa binnen te dringen, dwars door de havens en grenzen van Nederland en België heen, wordt in wereldwijd perspectief geplaatst en voert de kijker naar Mexico, Brazilië en Oostenrijk om te onderzoeken welke rol deze landen spelen in de productie- en distributieketen van drugs binnen de Benelux. Over Grenzen wordt geproduceerd door Villain Studios en is vanaf 16 december exclusief beschikbaar op Prime Video.

With Kaja and Jacomien now in place in the Netherlands, our content offering for local audiences will go from strength to strength.

Chris Bird, Director Prime Video UK

Dutch Wheels

Dutch Wheels is een zesdelige realityserie over het Rotterdamse bedrijf Absolute Motors, het snelst groeiende auto tuning bedrijf van Europa. Hier customizen teams van jonge toptalenten de meest exclusieve auto’s ter wereld voor hun belangrijke, kleurrijke klanten, die uiteraard elke dag eersteklas service eisen. In hoog tempo reist de camera de wereld over langs beroemde klanten als Rico Verhoeven, DJ R3HAB, Steven Bergwijn, Dionne Slagter, Justin Kluivert en Jessie Maya, die één ding gemeen hebben: een diepe liefde voor supercars. Deze serie vol spectaculaire car reveals en waanzinnige verhalen van bekende klanten wordt geproduceerd door Villain Studios en is vanaf 7 december exclusief te zien op Prime Video.

We know the value of having a team on the ground, so I’m thrilled that we’re building our Dutch originals team. I can’t wait to see the slate come together.

Georgia Brown, Head of EU Originals
streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.