logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Collins Geheime Channel 2: van YouTube-ster tot rapper

Misschien ken je Collin wel van zijn eerste boek, waarin Colin zijn YouTube-kanaal begint. Nog niet? Snel lezen dan! Je kunt dit boek namelijk wel lezen voor je aan dit tweede deel begint, maar je mist wel het een en ander. Lees trouwens wel rustig door in deze review over Collins Geheime Channel 2, waar Collin groeit van YouTube-ster tot rapper. Hoe dat zo komt?

Muziekles

Het is allemaal de schuld van zijn muziekleraar, Jace, en de aartsvijand van Collin, Willem van Rozen tot Bergh. Tijdens de muziekles gaf Jave namelijk te kennen dat er een schoolconcert komt voor een paar belangrijke mensen uit hun dorp, en dat hij gevraagd is om bij zijn leerlingen te informeren of er iemand wil optreden. En hoewel Collin niet zo veel verstand heeft van muziek, kan hij het niet uitstaan dat Willem (ook bekend als Graaf Dracula) meteen zijn hand opsteekt en zich aanmeld om een klassiek nummer te doen. Ook Collin steekt dus zijn hand op, tot grote schrik van zijn beste vriend Jo-Jo.

Alle meiden om hem heen

Zodra hij heeft zich aangemeld, krijgt Collin echter al spijt. Hij kan wel een beetje muziek maken, maar niet goed. Tot overmaat van ramp zegt hij dat er ook gezongen gaat worden, waardoor Kom Marie Meier, het meisje in zijn klas waar hij stapelverliefd op is, aanbied om te zingen tijdens het optreden. Voor hij het weet hebben meer meiden zich aangemeld. Help! Wat nu?

YouTube CMC

Collin heeft niet eens heel veel tijd om er over na te denken. Hij moet zich immers ook bezighouden met CMC, een afkorting voor het Chill Mee Channel. Daar doet Collin allemaal experimenten die met school te maken hebben. Hij draagt dan wel een masker om onherkenbaar te zijn. Juist door dat kanaal ontdekt Collin echter dat hij (maar vooral ook Jo-Jo) een verborgen muziektalent heeft. De vraag is alleen: kunnen ze dat laten ontwikkelen voor het concert daar is?

Ga direct naar Collins Geheime Channel 2: van YouTube-ster tot rapper op BOL.com.


Recensie over Collins Geheime Channel 2: Van YouTube-ster tot rapper

In dit tweede boek over Collin en zijn YouTube-kanaal brengt hij zich weer in de problemen. Dit keer omdat hij zich zonder er over na te denken aanmeld voor een optreden. In dit deel ligt er minder nadruk op het conflict met Willem, hoewel het nog wel ter sprake komt. Je ziet hoe creatief Collin kan zijn – hij zet het goed in om Kim voor zich te winnen… maar of dat genoeg is? Het boek is toegankelijk geschreven en built uit van de manga-achtige illustraties. Die brengen het verhaal goed tot leven, maar zijn meer losse elementen dan dat ze een echte illustratie vormen. Ik vond dit deel beter dan deel 1. Een waardig vervolg!

Score: 8


Informatie

Collins Geheime Channel 2: Van YouTube-ster tot rapper,
Illustrator: Falk Holzapfel
Uitgever: Uitgeverij Holland, 192 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025114428 . Prijs: 15.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.