logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Coleman 360 Sound and Light

Wanneer je aan Coleman denkt, dan denk je waarschijnlijk vooral aan hun kampeeruitrusting en praktische, compacte barbecues. Zo nu en dan komen ze echter met producten die een nieuwe weg inslaan, maar die ook relatief dicht bij hun vertrouwde productengamma blijven. Zo introduceerden ze onlangs de Coleman Sound and Light: een lantaarn, gecombineerd met een Bluetooth luidspreker. Maar is dat wel een goede combinatie? En hoe brengt dit merk het ervan af?

Lichtpunt

het idee van een lantaarn op accu past natuurlijk perfect bij een merk als Coleman. Met behulp van een forse draaiknop boven op de lantaarn schakel je het licht in of uit. Je kunt daarbij kiezen uit drie verschillende lichtstanden: 80, 175 of 400 lumen (vergelijkbaar met 8, 17 1/2 of 40 W licht). Afhankelijk van de gekozen lichtintensiteit gaat de ingebouwde accu respectievelijk 40,16 of 7 uur mee. Dat is een flinke tijdsperiode! Het licht zelf is vrij helder van tint, wat niet direct zorgt voor een prettige sfeer, maar wel voor een goede zichtbaarheid van je omgeving en weinig vertekeningen in je omgeving. Je kunt de lantaarn neerzetten op zijn stevige rubber voet of vasthouden aan de degelijke handvat, dat eveneens voorzien is van een rubbercoating. Natuurlijk kun je hem ook ophangen aan datzelfde handvat.

Muziek

Een ander bijzonder aspect aan deze lantaarn is de ingebouwde Bluetooth speaker. Deze activeer je met het solide Bluetoothknopje, dat boven op de lantaarn prijkt. Je merkt direct dat dit een outdoor product is: de bedieningselementen zijn spatwaterdicht afgewerkt volgens de IPX4-norm en moeten best stevig worden ingedrukt voor ze hun dienst bewijzen. Het koppelen van de lantaarn aan je smartphone gaat snel en soepel, daar is helemaal niet op aan te merken. Op de lantaarn zelf vind je ook knoppen om het geluid harder of zachter te zetten, en een knop om de muziek te pauzeren of te hervatten. Het geluid straalt letterlijk vanuit alle kanten van de lantaarn. Je kunt in dit geval dus echt spreken van 360° geluid. Er zit bovendien een redelijk volume in de speaker, wat voor gebruik in de buitenlucht erg prettig is. Puntje van kritiek is de geluidskwaliteit. Deze klinkt wat vlak en blikkerig. Dat valt overigens vooral binnenshuis op, buitenshuis wordt dit kleine gebrek grotendeels opgeheven door de aanwezige omgevingsgeluiden.


Recensie over Coleman 360 Sound and Light

Deze lantaarn is bijzonder degelijk gebouwd en kan absoluut tegen een stootje. Coleman doet zijn naam eer aan als je kijkt naar de bouwkwaliteit en de functionaliteiten van deze lantaarn met ingebouwde speaker. De lichtopbrengst van de lantaarn is dik in orde. Het feit dat je hem in drie standen kunt gebruiken maakt hem veelzijdig in gebruik. Buitenshuis staat hij perfect in de tuin, maar kun je hem ook ophangen aan de beugel. Zelfs binnenshuis doet hij prima dienst, bijvoorbeeld op een donkere zolder of bij gebruik in een donkere hoek. De geluidsopbrengst is qua volume dik in orde, de speaker levert een goed 360 graden geluid. De kwaliteit van het geluid laat wat te wensen over voor kritische oren – voor buitenshuis is het echter goed genoeg, mede dankzij het volume en het 360 graden bereik.

Score: 7


Informatie

Coleman 360 graden Light and Sound, Coleman
Meer weten?
Prijs: 69.99 euro.

Ga direct naar Coleman 360 graden Light and Sound op BOL.com.


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.