logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Cold Pursuit op dvd

In een luxueus skigebied in de Rocky Mountains, is de lokale politie niet veel actie gewend. Het is een rustig en ingedut dorpje, waar iedereen elkaar in zijn waarde laat. Er zijn natuurlijk wel wat wrijvingen her en der, maar iedereen heeft het te druk om te overleven. Hier komt verandering in als de zoon van hardwerkende sneeuwruimer Nels Coxman (een rol van Liam Neeson), vermoord wordt door de flamboyante drugsbaron Viking (Tom Bateman). Dat gaat hem toch net een stapje te ver. Gedreven door wraak en tot de tanden gewapend, gaat Nels op zoek naar de echte moordenaar van zijn zoon. Wie zat daar achter en waarom is hij door? Zonder het vooraf te beseffen, gaat Nels de strijd aan met het gehele drugskartel en verandert hij van een eerlijke burger in een ijskoude burgerwacht.

Steeds verder de boom in

Naarmate je de film volgt, ontdek je dat Nels het steeds moeilijker krijgt om de waarheid boven water te krijgen. De kleine jongens onder aan de voedselketen verklikken hun opdrachtgevers veel sneller dan de grote jongens, die weten welk snood lot hen boven het hoofd hangt. Stukje bij beetje wordt onze held ook steeds grimmiger en wreder. Waar het eerst nog gaat met een paar tikjes, worden andere criminelen harder aangepakt om de waarheid boen water te krijgen. Het slot is bloederig en bijna absurdistisch te noemen.

Kille humor

Cold Pursuit is niet zo maar een vette actiethriller, maar eentje vol zwarte humor. Dat maakt de film bij vlagen zo licht dat je bijna naar een komedie lijkt te kijken, ware het niet dat je het volgende moment geconfronteerd wordt met brute actie en best grove (en bloederige) scenes. Cold Pursuit is geregisseerd door Hans Petter Moland. Hij maakte eerder de Noorse film Kraftidioten (In Order of Disappearance) uit 2014, waarop Cold Pursuit gebaseerd is.

Ga direct naar Cold Pursuit op BOL.com.


Recensie over Cold Pursuit

CooleSuggesties topper

Liam Neeson heeft met zijn Taken-trilogie een diepe indruk gemaakt op miljoenen filmfanaten. Met laaiende kritieken op de eerste film, die langzaam afzwakten tot een dieptepunt bij Taken 3. Cold Pursuit heeft wel een beetje weg van dit duistere wreker-type, waar hij voor het grote publiek mee is doorgebroken. De humor is hier de bizarre toon, die het bloederige tafereel flink veraangenaamt. De film heeft ontzettend veel vaart, waar je helemaal in kunt wegzakken. Een coole film, zonder meer!

Score: 9


Informatie

Titel: Cold Pursuit
Uitgever: The Searchers
Tijdsduur: 119 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Patrick Mertens avatar
  Patrick Mertens

  mooie prijs!!!

 2. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  super!!!

 3. Joost Kampmeijer avatar
  Joost Kampmeijer

  IJskoude trailer. Mooi om af te koelen in de zomer.
  Succes allemaal.

 4. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

 5. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.