logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Cointreau viert 75e verjaardag van de legendarische Margarita-cocktail

De Original Margarita is al 75 jaar de ster op elk feestje. Deze legendarische cocktail heeft de wereld veroverd sinds zijn creatie in Mexico in 1948 met zijn onmiskenbare smaak en eenvoudige recept. Om deze mijlpaal te vieren introduceert Cointreau een exclusieve twist op deze ware klassieker: de Orange Birthday Margarita.

Het ontstaan van de iconische cocktail

In 1948 werd de originele Margarita geboren in Acapulco, Mexico, dankzij de creatieve flair van Margaret “Margarita” Sames, een Amerikaanse socialite die bekend stond om haar extravagante feestjes. Met een flinke dosis creativiteit en lef schudde ze de wereld op zijn kop door deze iconische cocktail te creëren: een combinatie van haar favoriete drankjes Cointreau en witte tequila met vers limoensap en een randje zout voor extra smaak. Zo werd “The Drink” geboren, die later werd omgedoopt tot “Margarita”.

Het diamanten jubileum van een internationale hit

75 jaar later is de originele Margarita uitgegroeid tot een wereldberoemde klassieker, geliefd bij zowel professionele mixologen als cocktailliefhebbers die houden van een pittig, verfrissend drankje. Bovendien is het recept zo veelzijdig dat je er het hele jaar door van kunt genieten en het kunt aanpassen aan elk seizoen of elke mood door infusies, fruit of kruiden toe te voegen. En wie dacht dat één Margarita genoeg was, heeft het mis, want het receptenrepertoire van Cointreau biedt vandaag meer dan 50 verschillende variaties op de originele Margarita.

Cointreau: het geheime ingrediënt achter een legende

Het geheim achter het succes van de legendarische cocktail? Cointreau! Deze sinaasappellikeur zorgt voor de heerlijke aroma’s die de cocktailcultuur over de hele wereld mee vorm hebben gegeven. De superieure smaak van Cointreau is ongeëvenaard en wordt door kenners geprezen om zijn aromatische intensiteit, frisheid en balans. Zonder Cointreau zou de Margarita niet zijn wat het vandaag is.

“A Margarita without Cointreau is not worth its salt.”

Margaret “Margarita” Sames, Acapulco, 1948

Alfred Cointreau’s feestelijke twist op de klassieker

Net als je dacht dat deze klassieker niet beter zou kunnen worden, bedacht Alfred Cointreau, de zesde generatie van de Cointreau-familie, een nieuwe Margarita-creatie ter ere van de 75e verjaardag van deze geliefde cocktail. Het is een feestelijke en pittige twist op de klassieke versie en bevat een smaakvolle mix van Cointreau, vers sinaasappelsap en zwarte thee met bergamot. Wil je deze exclusieve creatie zelf proberen? Hier is hoe je het maakt:

  • 2,5 cl Cointreau L’Unique
  • 3 cl vers sinaasappelsap
  • 6 cl zwarte bergamot-thee

Stap 1: Laat een zakje zwarte bergamot-thee trekken en afkoelen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
​Stap 2: Combineer vervolgens alle ingrediënten in een gekoeld glas met ijsblokjes.
​Stap 3: Even roeren om alle smaken goed te mengen.
​Stap 4: Versier met sinaasappelblad en geniet!

De perfecte Original Margarita

Ben je vergeten hoe je de perfecte Original Margarita maakt? Geen zorgen, na 75 jaar is het recept nog steeds hetzelfde:

  • 3 cl Cointreau L’Unique
  • 5 cl witte tequila
  • 2 cl vers limoensap

Stap 1: Maak de rand van een Margarita-glas nat met limoensap en draai het glas vervolgens om in een schaal met zout.
​Stap 2: Combineer vervolgens alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijsblokjes.
​Stap 3: Schud, zeef en serveer met een schijfje limoen.

Cheers!

GENIET, MAAR DRINK MET MATE. GEEN 18, GEEN ALCOHOL.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.