logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Cocktailbijbel, Tess Posthumus


De naam Tess Posthumus zegt je misschien niets, maar in cocktailminnend Nederland is het zeker een bekende naam. Deze dame heeft het namelijk gepresteerd om zichzelf de Beste Bartender van Nederland te noemen en heeft zelfs in de top 4 van World’s Best Bartender gestaan. In 2015 kreeg ze de titel World’s Best Female Bartender! Reden genoeg om dus eens naar haar eigen cocktailbar te gaan in Amsterdam, de Flying Dutchmen. Dan weet je hoe jouw favoriete cocktails horen te smaken. En heb je zin om ze zelf te maken? Dan pak je de Cocktailbijbel erbij, dat vol staat met haar favoriete recepten.

Achtergrond en tips

In de Cocktailbijbel lees je trouwens veel meer dan alleen de recepten van de bekendste en minder bekende cocktails. Je leest ook over de geschiedenis van de cocktailcultuur, aangevuld met een paar fantastische echte old-fashioned cocktails waarmee je lekker kunt experimenteren. Daarnaast vertelt Tess over de meest gebruikte technieken die je kunt gebruiken om je cocktails die professionele look and feel te geven, van shaken, stirren, blenden en jiggeren. Ze vertelt je wanneer je moet shaken en not stirren, waarom je soms moet zeven en soms niet… en zo wordt je langzaam een gevorderde amateurbartenter!

Hoofdstukken

Het is daarbij knap lastig om al die kennis en ervaring in te delen in logische en makkelijk doorzoekbare recepten. Je zou aan de ene kant kunnen denken aan een indeling per alcoholische drank (rum, wodka, gin, …), maar Tess heeft gekozen voor een indeling per smaak: Fresh, Floral en sweet, Sour, Herbal, Tropical, Strong… en zelfs is er ruimte voor een aantal mocktails in hun eigen hoofdstukje. Dat maakt het misschien wat lastig zoeken naar recepten die je met je fles sterke drank kunt maken, maar houdt de cocktailrecepten voor een avond wel in een prettige zelfde smaaktoon. Een bijzondere vermelding overigens voor de laatste recepten uit het hoofdstuk mise en place, waarbij je een aantal basishulpmiddelen als siropen en smaakmakers leert voorbereiden. Die geven je cocktails vaak een extra touch die ze naar een hoger niveau tillen!


Ga direct naar Cocktailbijbel op BOL.com.

Recensie over Cocktailbijbel

De cocktailbijbel is voor iedereen die van een lekker drankje houdt en niet bang is om er even tegenaan te shaken en te mengen. De cocktails nemen je mee over de hele wereld en gebruiken verschillende soorten alcoholische dranken, van champagne tot wodka, van rum tot jenever. Haal vast de nodige fruitsoorten en (kleine flesjes) drank in huis, maak je siropen klaar en organiseer een avond vol cocktails! Oh: en drink met mate, natuurlijk is het ook geen 18, geen alcohol!

Score: 8


Informatie

Titel: Cocktailbijbel
Auteur:
Uitgever: Carrera culinair
Aantal pagina’s: 526
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048867820
Prijs: 34.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.