Ken je het siropenmerk Teisseire al? In Frankrijk is het de nummer 1 aan limonadesiropen. Het succes zit hem waarschijnlijk in het feit dat de siropen 0% suiker bevatten, vol smaak zitten dankzij een groot fruitgehalte en dus zonder zorgen of bezwaren gedronken kan worden. Ook in Nederland zijn de siropen inmiddels beschikbaar, hoewel we wel even zullen moeten wennen aan de smaak van Stevia, dat als zoetstof gebruikt wordt. Die is toch anders-zoet dan de hoeveelheden suiker uit de Nederlandse siropen!
Voor de aankomende zomer is het natuurlijk een geweldig drankje: een ijskoud drankje dat – dankzij het ontbreken van suiker – de drank enorm lest. Zorg dus dat je een bus Teisseire houd hebt staan! Vooral de citroen-munt is naar mijn bescheiden mening écht een aanrader. Maar je kunt veel meer met de siropen van Teisseire. Zo kun je ook perfecte alcoholvrije cocktails maken – heerlijk als variatie en natuurlijk gezonder dan een cocktail met alcohol. En net zo feestelijk, kan ik je verzekeren! Hieronder vind je een paar verrassende recepten die je kunt maken met de siropen van Teisseire.
summer garden
Longdrinkglas
25ml Aalbes & Vlierbloesem siroop
4x komkommer slierten
3x schijfjes citroen
125ml bruisend water
Voeg de komkommer en schijfjes citroen samen met de siroop toe aan een longdrink glas. Vul het met ijs en schenk hier bruisend water bij. Roer alle ingredienten goed door elkaar. Serveer met een rietje.
Stamp de blaadjes basilicum samen met de siroop, schijfjes citroen en gemalen peper fijn in een longdrink glas. Voeg hieraan een aantal ijsklontjes toe en vul het aan met water. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Garneer met een paar blaadjes basilicum en een aardbei, serveer met een rietje.
Betterjito
longdrink glas
25ml limoen & munt siroop
50ml appelsap
75ml soda water
limoensap
Vul het glas met ijsklontjes en pers het sap van een partje limoen uit. Voeg overige ingredienten toe. Roer goed door om alles te mixen. Garneer met de eetbare bloemen en een limoen partje. Serveer met een rietje.
Dutch Orange
tumbler
25ml Framboos & Pink Grapefruit siroop
4x basilicum blaadjes
Mespunt Chilipeper
120ml sinaasappelsap
Stamp de chilipeper en basilicum fijn en voeg samen met de siroop toe aan een cocktailshaker. Vul de shaker met ijs en vul hem aan met sinaasappelsap. Schud stevig, zeef en voeg toe aan een tumbler glas gevuld met ijs. Garneer met een eetbare bloem en serveer met een rietje.
King’s Cup
groot wijnglas
35ml 0% Aardbei & Framboos siroop
2x schijfjes sinaasappel
3x limoen partjes
3x schijfjes citroen
6x munt blaadjes
50ml Cranberry juice
125ml bruisend water
Mix de siroop samen met de cranberry juice in een groot wijnglas, voeg al het fruit en de blaadjes munt toe, vul het glas met ijs en top af met bruisend water. Roer de ingredienten goed door om de smaken te mengen.
Tropical botanical
highball glas
25ml 0% Tropical siroop
50ml cranberry juice
100ml tonic
Limoen
Mix de siroop met cranberry juice in een longdrink glas. Voeg ijs toe en vul het aan met Tonic. Pers een partje limoen uit boven het drankje. Roeren om de smaken te mengen. Garneer met een limoenartje en serveer met een rietje.
Dutch connection
hurricane glas
30ml 0% Zwarte bes & Cranberry siroop
20ml citroensap
60ml appelsap
100ml bruisend water
Vul het glas met ijsklontjes en pers het sap van een partje limoen uit. Voeg overige ingredienten toe. Roer goed door om alles te mixen. Garneer met de eetbare bloemen en een limoen partje. Serveer met een rietje.
Mule kick
bierglas op een voetje
25ml 0% Citroen & Limoen siroop
125ml ginger beer
Limoensap
Schenk de siroop samen in een glas, pers hierboven een limoentje uit en top het af met gingerbeer. Roer het drankje door en serveer.