Het is niet altijd makkelijk om lekkere recepten te vinden met sterke drank. Natuurlijk is ‘on the rocks’ een optie, maar er zijn ook andere manieren om je gin een extra boost te geven. Pak die shaker er dus maar vast bij. Time to go cocktail! Wij gebruiken voor deze recepten trouwens Bobby’s Gin. Deze Dry Gin is een combinatie van de traditionele Schiedamse jenever en acht Indonesische kruiden en specerijen, zoals kruidnagel, citroengras, kaneel en korianderzaad. Een frisse uitbarsting van citrus en kruiden bij de eerste slok, met een lichte brom van peper. Bobby’s gin is onder andere te koop bij het Jenevermuseum in Schiedam, Gall & Gall of online via Drankdozijn.nl voor € 40,99 / 70cl.
Bobby Collins
- Ijsklontjes
- 50 ml Bobby’s Dry Gin
- 30 ml Verse citroensap
- 15 ml Suikersiroop
- Sodawater of tonic
- Een schijfje citroenschil
Schenk de gin, citroensap en de suikersiroop in een shaker en shaken maar! Doe ijsklontjes in een longdrinkglas, schenk daar je cocktail overheen en vul het glas met soda of tonic. Maak af met een schijfje citroenschil.
Bobby’s Grandson
- 35 ml Bobby’s Dry Gin
- 35 ml Willem’s Wermoed Sweet Vermouth
- 2 scheutjes oranjebitter
Heel eenvoudig: schenk alle ingrediënten in een glas, gevuld met ijs. Even roeren… en genieten! Garneer eventueel met een reepje sinaasappelschil.
The American
- 50ml Bobby’s Dry Gin
- 150ml ananassap
- Suikersiroop
- Verse citroensap
- Schijfje citroen
Vul een longdrinkglas met ijs. Voeg 50ml gin, 150ml ananassap en een scheutje suikersiroop toe. Pers citroensap over de cocktail en maak af met een schijfje citroen.
Bobby’s Gin-Tonic
- 50 ml Bobby’s dry gin
- 150 ml tonic
- Schijfje sinaasappel
- 3 kruidnagels
- IJsklontjes
Begin met de gin. Schenk 50 ml gin in een glas ijsklontjes. Schenk daar 150 ml van je favoriete tonic overheen – dat zorgt voor het beste evenwicht tussen tonic en gin. Maak af met het schrijfje sinaasappel, waar je drie kruidnagels in steekt.