logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Feestelijke cocktails met Bacardi spiced rum en gin

Tijd voor een feestje? Haal dan de bowlschaal maar vast tevoorschijn! Want op feestjes kun je veel meer schenken dan alleen dat standaard wijntje of biertje. Sterke drank mag geschonken worden, maar dan wel het liefst ‘in the mix”, zodat je de hele avond kunt genieten van tropische hartverwarmertjes. Een punch is daarbij een leuke manier om samen te drinken. Maak de mix ruim van tevoren, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Schep hem in met een grote opscheplepel of een soeplepel. Wat dacht je van een heerlijk tropische Port Royal Punch, of een alcoholvrije glühwein om de kerstdagen vol goede voornemens te vieren?

Wat is bubble punch?

Al sinds de zeventiende eeuw is de punch het toonbeeld van samenzijn. Van oudsher staat hij symbool voor gemoedelijkheid: gezellig samen rond een gemeenschappelijke bowl en drinken op de vriendschap. In de negentiende eeuw werd de punch de feestdrank bij uitstek, je kent het waarschijnlijk wel uit de vele kerstfilms, waar mensen zich tegoed doen aan de Christmas Punch. De kitscherige punch bowls met bijhorende kopjes waren niet aan te slepen. Anno 2020 zijn die bowls weer helemaal terug, maar dan wel in een hip jasje. Je hoeft ook geen echte bowl-kom te kopen, je kunt net zo goed een soepterrine gebruiken, een karaf of een vaas (wel even heel goed schoonmaken!). Alles wat groot en waterdicht genoeg is, is goed. Gebruik dit jaar eens om die ‘good old days’ nieuw leven in te blazen en aan de slag te gaan met grote schalen punch. Inspiratie nodig? Wij geven een paar smakelijke recepten om meteen mee aan de slag te gaan!

PORT ROYAL PUNCH

70 cl Bacardi Spiced Rum
70 cl ananassap
70 cl mangosap
35 cl limonade 
10 cl grenadine
Sinaasappelschijfjes
Muntblaadjes

Meng Bacardi Spiced, ananassap, mangosap, limonade en grenadine in een met ijs gevulde karaf. Voeg de schijfjes sinaasappel en muntblaadjes toe en roer voorzichtig even om.

GLÜHBRANTE / alcoholvrije gluhwein

3 kruidnagels
3 steranijsjes
3 kaneelstokjes
75 cl rode druivensap
75 cl Martini Non-Alcoholic Vibrante

 Doe alle ingrediënten in een pan en laat 45 minuten op het vuur sudderen. Giet over in een theepot en serveer.

B-75

 40 cl Bombay Sapphire gin
15 cl honing
15 cl citroensap
75 cl Martini Brut (schuimwijn)
40 cl water
Sinaasappelschijfjes
Citroenschijfjes

In een met ijs gevulde karaf, voeg Bombay Sapphire, honing, citroensap, Martini Brut en water toe. Doe er de schijfjes fruit bij en roer voorzichtig even om.

BRAMBLE TEA

35 cl Bombay Bramble gin
35 cl thee van rode vruchten
70 cl appel-kersensap
70 cl ginger ale
Basilicumblaadjes
Blauwe bessen
Aardbeien

Meng Bombay Bramble, de thee, het appel-kersensap en ginger ale in een pot of kom. Vul een punch bowl met ijsblokjes en het fruit (in schijfjes of blokjes). Voeg vervolgens de drankenmix toe, enkele blaadjes basilicum en roer voorzichtig om.

FLOREALE SOUP / alcoholvrije punch

75 cl Martini Non-Alcoholic Floreale
75 cl ginger ale
75 cl alcoholvrije schuimwijn
Sinaasappelschijfjes
Citroenschijfjes
Schijfjes gember

Meng de Martini Non-Alcoholic Floreale, ginger ale en mousserende wijn in een afzonderlijke kom. Doe 1 grote ijsblok in een typische punch bowl en voeg daaraan het fruit en vervolgens de mix toe. Roer voorzichtig 1 keer om en schenk uit in kristallen tumblers voor een extra feestelijk gevoel.

FIERO PUNCH

75 cl Martini Fiero
50 cl veenbessensap
25 cl ginger beer
5 cl crème de cassis
Sinaasappelschijfjes
Citroenschijfjes • Appelschijfjes

Meng Martini Fiero, het veenbessensap, ginger beer en crème de cassis in een afzonderlijke kan. Vul een bowl met ijs, voeg de stukjes fruit toe en giet er vervolgens de drankenmix over. Roer even om en serveer

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.