logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: De Cock en een dodelijk spel, Baantjer

Baantjer 91 De Cock en een dodelijk spel

In het alweer 91e deel van De Cock (met ceeooceekaa) gaat rechercheur De Cock op pad in zijn eigen Amsterdamse buurtje, waar hij al zo lang over waakt. Het verhaal begint een beetje vreemd, wanneer De Cock wordt teleurgesteld door de wachtmeester: er is geen moord gepleegd! Maar lang hoeft hij niet te wachten, want zodra hij de deur uitloopt wordt hij aangesproken door één van de kleurrijkere types op de Wallen: Ramon Tromp. Hij was eigenaar van een aantal ‘ramen’ op de Wallen, waarvan hij er sinds kort eentje verhuurt als sportschool. Ook niet onverdienstelijk, maar een dode aantreffen in je sportschool is toch niet helemaal wat hij ervan had verwacht. Het bleek een dodelijk spel te zijn geweest…

Tenniswereld

Het slachtoffer bleek Daniël Sanders, een veelbelovend tennisspeler die af en toe thuis komt en dan veel in de sportschool te vinden is. Hij blijkt in alle vroegte met grof geweld om het leven te zijn gebracht, maar de vraag is natuurlijk: door wie! Aan camerabeelden hebben ze niets, en er zijn bar weinig getuigen. Normaal gesproken is er nog niet zo veel te beleven op de wallen in de vroege ochtend. Dat wordt dus ouderwets graafwerk in het leven van de zachtaardige en ambitieuze tennisspeler Daniël Sanders. En dat doet nog al wat stof opwaaien!

Meer gegadigden

In De Cock en een Dodelijk Spel blijkt maar weer eens dat je – hoe aardig je ook bent – er altijd nare randjes zijn aan je persoonlijkheid, waarom mensen je wel ‘kunnen schieten’. Natuurlijk bleek ook deze Daniël geen lievertje te zijn en zat er meer schuil achter zijn veelbelovende loopbaan als tennisspeler dan je zou denken. Schulden om zijn carrière te bekostigen, doorgestoken kaart, een meisje dat hij stalkte, een super strenge vader, een trainer die niet helemaal deugt, een tennispartner met wie de neuzen niet één kant op stonden… meer dan genoeg mensen die een motief hadden om Daniël uit de weg te ruimen! De Cock, Vledder, Lotty en Keizer zetten alles op alles om de waarheid boven water te krijgen.


Ga direct naar De Cock en een dodelijk spel op BOL.com.

Recensie over De Cock en een dodelijk spel

De avonturen van De Cock hebben een frisse wind gekregen door Peter Römer, die het stokje van wijlen Baantjer heeft overgenomen. Römer blijkt net zo’n begenadigd verteller te zijn, met een rijke woordenschat en een talent om situaties in een paar zinnen pakkend neer te zetten. Het verhaal blijft lang in het ongewisse, hoewel je nu toch wel begint te proeven dat Baantjer toch echt wel toe is aan zijn pensioen. Hij sukkelt meer dan regelmatig in, veel van de techniek gaat boven zijn pet en steunt steeds meer op zijn collega’s. Ik vraag me af hoe lang deze man nog door kan gaan? Verschillende lijntjes worden al uitgeworpen op dat vlak, maar voor zolang het duurt mogen wij nog genieten van een meeslepend, inlevend en spannende misdaadroman.

Score: 8


Informatie

Titel: De Cock en een dodelijk spel
Auteur:
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 158
Type boek: Paperback
ISBN: 9789026158957
Prijs: 10.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.