logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed recensie: Cobi 3037 Leopard 1 tank

Eerst even over Cobi. Het is een soort van Lego. Het zijn eigenlijk alleen voertuigen, maar dan wel allerlei verschillende voertuigen. Van straaljager tot een skoda auto, je hebt echt een gigantisch assortiment aan voertuigen. Ook hebben ze voor de kleintjes wat te bouwen, zoals de super wings. En ik moet zeggen, alles ziet er wel heel erg strak uit. Ik heb bij lego niet zo’n soort bouwwerken gezien.

Cobi

Cobi is een Pools merk en de bouwsteentjes worden in Polen in de eigen fabriek gemaakt. Ook de gietmallen voor de diverse steentjes worden in eigen beheer ontworpen en gemaakt. Jaarlijks brengt Cobi 10 à 15 nieuwe modellen op de markt. Eind dit jaar komen de Chinook en de Apache uit en volgend jaar worden er ook treinen uitgebracht.

Origineel

De voertuigen van Cobi zijn erg origineel. Dat ze alleen maar voertuigen doen, is denk ik ook de reden dat de voertuigen zo cool en strak zijn. Ze hebben gewoon bepaalde technieken die ze in meerdere voertuigen laten voorkomen. Zoals de banden, die zien er overal ongeveer hetzelfde uit. Weet je waarom? Omdat ze ook ongeveer hetzelfde zijn!  Tenminste bij de auto’s zien de banden er ongeveer hetzelfde uit. Bij de tanks kan je natuurlijk heel erg variëren en dat doen ze dan ook. 

Historical collection

Bij Cobi doen ze ook aan historische voertuigen, zoals tanks, oorlogsvliegtuigen, oorlogsschepen en meer. Ik vind zelf vooral de oorlogsvliegtuigen en de tanks cool, maar dat is gewoon mijn eigen smaak. Het voertuig dat wij hebben mogen uittesten was de Leopard I, een oorlogstank. Een hele coole tank met veel bewegende elementen. Hij kan zelfs echt rijden met de rupsbanden (die er overigens wel heel erg moeilijk op zijn te krijgen). Voor de rest kan de koepel, de motorkap, de achterklep, het ventilatierooster en nog een paar kleine dingetjes zoals lampjes bewegen.

Ga direct naar Cobi 3037 Leopard 1 tank op Toys & More en ontvang 10% korting met de kortingscode Cool10 op Cobi producten.


Recensie over Cobi 3037 Leopard 1 tank

De Cobi tank is leuk om te bouwen, alleen je moet de onderdelen er wel stevig op drukken. Ook moet je heel erg goed kijken naar de handleiding, want er zijn bij deze tank heel wat stukjes die op elkaar lijken. En als je er iets eenmaal op hebt, dan krijg je het er niet zo makkelijk meer af. Maar goed, dat is gewoon opletten. Als je goed de handleiding leest, is het echt heel erg leuk om te maken, want je hebt allemaal speciale stukjes, die een verrassende functie hebben.

Score: 8


Informatie

Cobi 3037 Leopard 1 tank, Cobi
Meer weten?
Prijs: 41.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!