logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Classic Doom op de XBOX One


Als onderdeel van de jaarlijkse QuakeCon festiviteiten komt Bethesta samen met id Software met een leuke noviteit: de drie klassieke Doom games zijn uitgebracht op de next-gen consoles PS4, XBOX One én de Nintendo Switch! Daar kun je dus weer genieten van Doom, Doom II, or Doom 3: BFG Edition.

Lekker knallen

Natuurlijk is de gamereeks heerlijk knallen, hoewel de games op zich behoorlijk anders zijn: mijn favoriet hierin is nog altijd de eerste game, die wat minder steunt op de schrik-effecten en het duister dan de andere twee titels. Maar het bijzondere arsenaal aan wapens, de manier waarop het spel in elkaar steekt en de bizarre beestenbende die ronddwaalt in de bovenwereldse faciliteiten – het is duidelijk waarom deze games na al die jaren nog steeds in trek zijn! Voor mij als wat oudere speler is het natuurlijk ook deels nostalgie die parten speelt: naast Doom was Wolfenstein in onze tijd (lang, lang geleden) één van de twee absolute must-haves in een nieuw segment games.

Oubollig

Je moet er wel rekening mee houden dat de games al een paar jaar oud zijn. Toegegeven, ze kosten ook bijna niets (5 euro voor deel 1 en 2, 10 euro voor het derde spel), daarvoor kun je ook geen state of the art games verwachten. Hoewel… ze steken nog net zo goed in elkaar als vroeger! Blijf dus zoeken in donkere hoekjes naar wapens, goodies en upgrades, speur het lab af naar keycards om toegang te krijgen naar nieuwe locaties en blijf vooral op je hoede voor die buitenaardse wezens, die je met al je vuurkracht naar de andere wereld kunt helpen. En dat je karakter dan niet heel soepel beweegt, abrupt stopt zodra je de controller loslaat of dat personages zelfs in de schemering hagelwitte randen laat zien… tja, daar moet je dan even doorheen kijken.

De oude Doom-collectie vind je in de online stores van XBOX One, PS4 én Nintendo Switch!

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.