logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Nieuw seizoen Citadel & aankondiging Citadel: Diana

Prime Video heeft onlangs twee grote aankondigingen gedaan: de wereldwijde hitserie Citadel wordt verlengd voor een tweede seizoen en in 2024 staat het volgende hoofdstuk in de wereld van Citadel voor de deur, Citadel: Diana, met Matilda De Angelis (The Undoing) in de hoofdrol. Een voorproefje van deze serie is te zien aan het einde van de slotaflevering van Citadel Seizoen 1. Citadel: Diana gaat exclusief in première op Prime Video in 2024.

streaming-banner-prime-video

Seizoensfinale van Citadel

De seizoensfinale van Citadel, met Richard Madden en Priyanka Chopra Jonas, verscheen onlangs op Prime Video. Het is de op één na best bekeken nieuwe originele serie van Prime Video buiten de VS en de op drie na best bekeken serie wereldwijd. De eerste serie in de Spyverse-franchise sluit zijn eerste seizoen af met enorme wendingen en nagelbijtende onthullingen, als de agenten van Citadel de identiteit ontdekken van de mol die het agentschap ten val bracht door toedoen van het rivaliserende syndicaat Manticore. Verraad zal onthuld worden en er zullen antwoorden komen op prangende vragen, terwijl de gevolgen van de finale een rimpeleffect teweegbrengen dat in de hele Spyverse voelbaar zal zijn. Na de slotaflevering wordt een post-credits teaser van Citadel: Diana getoond, een spannende blik op wat komen gaat als de Citadel wereld zich uitbreidt met het volgende hoofdstuk.

Over de makers van Citadel: Diana

Citadel: Diana werd lokaal gecreëerd, geproduceerd en gefilmd in Italië. De productie werd eerder dit jaar afgerond. De serie komt van Cattleya (ZeroZeroZero) – onderdeel van ITV Studios en showrunner en uitvoerend producent Gina Gardini, met Riccardo Tozzi, Marco Chimenz en Giovanni Stabilini als uitvoerend producenten en Emanuele Savoini als co-uitvoerend producent. AGBO’s Anthony Russo, Joe Russo, Mike Larocca, Angela Russo-Ostot, Scott Nemes en David Weil (Hunters) zijn de uitvoerende producenten van Citadel: Diana en alle series binnen het Citadel-universum. Midnight Radio produceert Citadel: Diana en alle andere series in het Citadel-universum.

Citadel: Diana wordt geregisseerd door Arnaldo Catinari en ontwikkeld door Alessandro Fabbri, die ook de hoofdschrijver is en de serie schreef met Ilaria Bernardini, Laura Colella, Gianluca Bernardini en Giordana Mari.

Bekijk de teaser trailer van Citadel Diana

Cast van Citadel: Diana

  • Matilda De Angelis
  • Lorenzo Cervasio
  • Maurizio Lombardi
  • Julia Piaton
  • Thekla Reuten
  • Daniele Paoloni
  • Bernhard Schütz
  • Filippo Nigro

Alle afleveringen van het eerste seizoen van de bekende serie Citadel zijn nu te streamen op Prime Video. Ready, set, binge! Citadel: Diana zal in 2024 exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in meer dan 240 landen wereldwijd.

streaming-banner-prime-video

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.