logo-liggend-wit-donkerblauw-kleinMenu

8-9 februari – Chocoladefestival, Amsterdam


Chocoladefestival Datum: 8 februari t/m 9 februari 2025
Prijs: vanaf 10 euro
Locatie: Beurs van Berlage
Adres: Damrak 243, Amsterdam (Route)

Het jaarlijkse Chocoa Chocolade Festival brengt de grootste variatie aan chocolade uit de hele wereld. Ruim 100 stands van chocolademakers en cacaoboeren uit de hele wereld presenteren bijzonder lekkere én duurzame geproduceerde chocolade. De bezoeker wordt meegenomen in de wereld van cacao en chocolade waarbij de zintuigen geprikkeld worden door de proeverijen, belevingen en masterclasses. De elfde editie is op zaterdag 8 en zondag 9 februari van 10:00 – 18:00 uur in de Beurs van Berlage.

Meer weten?

Chocolade Festival

Tijdens het festival wordt de bezoeker meegenomen in de wereld van cacao en chocolade. Proeven, genieten en nieuwe smaken chocolade ontdekken. Proef de enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade bij de meer dan 100 stands. Ook kan dit in combinatie met wijn, koffie of speciaal bier. Naast de prikkeling van de zintuigen tijdens de meer dan 50 proeverijen. Dit jaar worden er voor het eerst vier culinaire masterclasses geïntroduceerd. Ook is er informatie over de cacaoketen en kan je alles te weten komen over hoe chocolade van boon tot reep wordt gemaakt. Chocolademakers komen van over de hele wereld naar Amsterdam en brengen hun mooiste producten mee. Het festival is de afsluiting van de Amsterdam Cacao Week.

Amsterdam Cacao Week

Voorafgaand aan het Chocolade Festival vinden er in de week van 4 t/m 7 februari vele evenementen en meetings plaats voor professionals uit de cacaowereld. Hier zijn deelnemers uit 42 landen vertegenwoordigd. Het congres staat in het teken van verdere ontwikkeling van verduurzaming. De Chocoa evenementen zijn een belangrijk onderdeel met standhouders, sprekers, chocolademakers en cacaoproducenten uit de hele wereld. Traditiegetrouw wordt op donderdagavond voor de professionals het Chocoa Grand Diner du Chocolat georganiseerd in het Hilton Amsterdam, onder regie van Michelin sterren chef Enrique Limardo uit Washington in samenwerking met executive chef en chocoladekenner Franz Conde.

Raakt de chocolade op?

Niet op Chocoa! De huidige problemen in de cacao keten bereiken de media en consumenten ook. Op Chocoa gaat het ook hierover, en vooral de oplossingen voor consumenten om te zorgen dat we nog veel en lang kunnen genieten van onze favoriete chocolade. Chocoa wordt daarom georganiseerd door Anna Laven, Mariana de la Rosa, Caroline Lubbers en Jack Steijn van The Company Behind Chocoa in samenwerking met de Stichting Chocolade Festival. Het is een jaarlijks cacao- en chocolade evenement met als doel het vergroten van de markt voor duurzame en goede cacao en chocolade. Daarom brengt Chocoa de stakeholders uit de hele keten in Amsterdam samen en fungeert het als kraamkamer voor vernieuwende projecten in de keten. Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld en ligt in de regio waar wereldwijd de meeste cacao wordt verwerkt. Chocoa is het grootste evenement ter wereld dat volledig aan de verduurzaming van de cacaoketen is gewijd. Het zet Nederland nóg steviger op de kaart als het gaat om innovatie en verduurzaming van cacao.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.