logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Chicken Run: Dawn of the Nugget


Netflix laat de eerste beelden zien van het vervolg op de cultklassieker Chicken Run. Het vervolg krijgt de naam Chicken Run: Dawn of the Nugget mee en komt wederom animatiestudio Aardman, die je vast wel kent van Shaun the Sheep, Creature Comforts en Wallace & Gromit.

Chicken Run: Dawn of the Nugget is vanaf 15 december exclusief te zien op Netflix.

Bekijk de trailer van Chicken Run: Dawn of the Nugget

streaming-banner-netflix

Het verhaal van Chicken Run: Dawn of the Nugget

In het langverwachte vervolg van Chicken Run heeft Ginger, die van Tweedy’s boerderij heeft weten te ontsnappen, eindelijk een perfecte toevluchtsoord gevonden voor haar en de hele kudde: een vredig eiland, ver weg van de gevaren van de mensenwereld. Samen met haar metgezel Rocky wordt ze ouder van een meisje genaamd Molly, waarmee haar geluk compleet lijkt. Echter, de veiligheid van alle kippen wordt bedreigd wanneer er op het vasteland een nieuwe gevaarlijke dreiging opduikt. Voor Ginger en haar team betekent het dat ze hun eigen vrijheid op het spel moeten zetten en opnieuw het gevaar moeten trotseren.

Regisseur Sam Fell: ““Ze zeggen dat een film maar zo goed is als zijn slechterik en Ginger’s aartsvijand, mevrouw Tweedy, een van de groten aller tijden. Nu wil ze op industriële schaal wraak nemen op alle kippensoorten met de Dawn of the Nugget. We hebben met zoveel plezier samengewerkt met Miranda Richardson om Melisha Tweedy te transformeren in de ultieme superschurk uit de jaren 60. Miranda heeft een uniek begrip van drama en komedie, waardoor je aan het lachen bent en je op precies hetzelfde moment de stuipen op het lijf jaagt. Onze fantastische cast wordt ook compleet gemaakt door Peter Serafinowicz die Reginald Smith speelt, een enigszins verbijsterde zakenman die de gigantische goudklompjesfabriek van mevrouw Tweedy bezoekt. Er is een bepaald soort komisch genie voor nodig om de rol van Miranda Richardsons hilarisch angstaanjagende aartsschurk te spelen. Peter doet het met moeiteloze finesse.”

Wie spreken Chicken Run in

De stemmen worden ingesproken door:

 • Ginger – Thandiwe Newton
 • Rocky – Zachary Levi
 • Molly – Bella Ramsey
 • Bunty – Imelda Staunton
 • Mac – Lynn Ferguson
 • Fowler – David Bradley
 • Babs – Jane Horrocks
 • Nick – Romesh Ranganathan
 • Fetcher – Daniel Mays
 • Frizzle – Josie Sedgwick-Davies
 • Reginald Smith – Peter Serafinowicz
 • Dr Fry – Nick Mohammed
 • Mrs Tweedy – Miranda Richardson

De productie

Regisseur: Sam Fell
Producenten: Steve Pegram, p.g.a. en Leyla Hobart, p.g.a.
Scenaristen: Karey Kirkpatrick & John O’Farrell en Rachel Tunnard
Verhaal: Karey Kirkpatrick & John O’Farrell
Bewerking: Stephen Perkins BFE
Muziek: Harry Gregson-Williams
Uitvoerende producenten: Peter Lord, Nick Park, Carla Shelley, Sam Fell, Paul Kewley, Karey Kirkpatrick

CHICKEN RUN: DAWN OF THE NUGGET IS VANAF 15 DECEMBER EXCLUSIEF TE ZIEN OP NETFLIX

streaming-banner-netflix

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.